M. Varaška savo galimybes prezidento rinkimuose vertina palankiai: kol kas Lietuvos rinkėjų favoritas yra žmogus X

Kazlų Rūdos meras ir Lietuvos regionų partijos kandidatas kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose Mantas Varaška savo galimybes tapti šalies vadovu vertina „pakankamai gerai“. Politikas teigia, kad laimėjęs rinkimus daugiausiai dėmesio skirtų demografinės situacijos Lietuvoje sprendimams, tautinės valstybės saugojimui ir puoselėjimui bei gyvenamųjų namų statybos, renovacijos klausimams.

 M. Varaška<br> M. Ambrazo (ELTA) nuotr.
 M. Varaška<br> M. Ambrazo (ELTA) nuotr.
 M. Varaška<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
 M. Varaška<br> T. Vinicko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Viktrorija Smirnovaitė

Oct 11, 2023, 12:08 PM, atnaujinta Oct 11, 2023, 12:56 PM

„(Savo galimybes rinkimuose vertinu – ELTA) pakankamai gerai. Politikoje bent 40 proc. žmonių yra neapsisprendusių, ar dalyvaus rinkimuose, ar palaikys kurį iš kandidatų. Kol kas Lietuvos rinkėjų favoritas yra žmogus X, kurio politikoje jie iki šiol nematė arba jo nebuvo. (…) Mėginsime susitikimuose su žmonėmis rodyti save kaip motyvuotus ir galinčius atspindėti prezidento rinkimų lūkesčius kandidatus“, – spaudos konferencijoje trečiadienį kalbėjo M. Varaška.

„Galite tikėtis per ateinančius 8 mėnesius konkrečios diskusijos iš manęs, regionų partijos apie tai, kaip motyvuoti mokesčių mokėtojus Lietuvoje, kaip išsaugoti lietuvius kaip etninę tautą ir šios valstybės pagrindą dar 50 metų ir kaip užtikrinti tvarumą, kad valstybė skatintų tuos sprendimus, kurie padorūs verslams, namų ūkiams ir visai visuomenei“, – teigė M. Varaška.

Jis pažymėjo, kad bene svarbiausias partijos uždavinys – išsaugoti tautiškumą Lietuvoje. Todėl, anot kandidato į prezidentus, partija numačiusi įgyvendinti planą emigrantams susigrąžinti.

„Kaip regionų partijos atstovai kalbame apie tai, kad mūsų uždavinys – pirmiausia išsaugoti tautinę valstybę – Lietuvą, kurioje vyrauja lietuvių tauta. (…) Kalba, žodis, raštas, tradicijos, papročiai – arba išsaugojame save kaip etninę valstybę, arba turime kitą šalį, kuri galbūt tęs savo gyvavimą kaip valstybė, tačiau jau be lietuvių tautos“, – kalbėjo M. Varaška.

„Vienas svarbiausių mūsų tikslų – susigrąžinti emigrantus su realiomis mokestinėmis lengvatomis ir realiomis paskatomis ir, svarbiausia, su vieningu požiūriu ir partijų susitikimu. Kaip emigrantai galėtų pakeisti šalies gyvenimą, jei pasiūlytume jiems 5 metų GPM lengvatą – gautume didžiulę naudą iš tų šeimų, jų apyvartų“, – teigė Kazlų Rūdos meras.

Pasak M. Varaškos, jo rinkiminėje programoje taip pat numatomi siūlymai, susiję su gyventojų skatinimu per mokesčių sistemą, o taip pat – susitarimas politinėms partijoms dėl nacionalinės programos daugiabučių namų būklės visoje šalyje gerinimui.

„Per 20 metų nei vienas mokestis nemotyvavo žmonių jį mokėti. Norime pradėti tai daryti ir sieti mokesčių mokėtojų motyvaciją pirmiausia su pajamų mokesčio grąža“, – užsiminė M. Varaška.

„Siūlysime kitoms partijoms politinį susitarimą dėl daugiabučių namų būklės nacionalinės atnaujinimo programos dešimčiai metų, kurios apimtis yra ne tik milijonas gyventojų, bet ir keliolika milijardų eurų apimčių apyvartos“, – teigė kandidatas.

Spaudos konferencijoje taip pat dalyvavusi Lietuvos regionų partijos pirmininkė Živilė Pinskuvienė neslėpė, kad partija visiškai pasitiki M. Varaška kaip keliamu kandidatu prezidento postui užimti.

„Mantas tiesiogiai, du kartus, yra išrinktas Kazlų Rūdos savivaldybės meru, taip pat didžiulę patirtį turi tiek Krašto apsaugos ministerijos darbe, Sveikatos apsaugos ministerijos darbe, pedagoginę darbo patirtį, darbo įvairiausiose asociacijose patirties. Lietuvos regionų partija yra užtikrinta, kad nė viena, kita politinė jėga negali pasiūlyti žmogaus, turinčio asmeninę patirtį visose šiose srityse“, – kalbėjo Ž. Pinskuvienė.

ELTA primena, kad apie dalyvavimą prezidento rinkimuose M. Varaška pranešė rugsėjo pabaigoje, savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje. Pasak jo, dalyvauti rinkimuose jį pastūmėjo pokyčių pasigedimas iš esamų aukščiausių valstybės vadovų.

Lietuvos Respublikos prezidento rinkimai vyks 2024 metų gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.