P. Saudargas teigia, kad Lietuva tinkamai vykdo piliečių iš Izraelio parsigabenimą: natūralu, kad tenka palaukti

Seimo pirmininkės pavaduotojas, konservatorius Paulius Saudargas sako, kad Lietuvos piliečių pargabenimas iš brutalų „Hamas“ išpuolį patyrusio Izraelio suorganizuotas tinkamai ir sklandžiai.

Paulius Saudargas<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Paulius Saudargas<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Paulius Saudargas<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 9:07 AM

„Man atrodo, krizių valdymas šioje vietoje visiškai normaliai veikia, Vyriausybė rado išeitį. (…) O kad (...) tenka palaukti, kol bus susitariama – (…) čia natūralūs dalykai. Nei Lietuvos, nei kitų valstybių piliečiai nebuvo kažkaip žaibiškai išvežti iš Izraelio“, – „Žinių radijui“ trečiadienį teigė P. Saudargas.

Pasak jo, Lietuva dėl piliečių parsigabenimo iš Izraelio padarė viską, ką buvo galima padaryti.

„Buvo suorganizuotas ir komercinis skrydis, kuriuo galėjo pasinaudoti ir pasinaudojo dalis piliečių. Kitiems, kurie registruosis, yra pasiūlytas variantas parskristi „Spartanu“. (…) Yra ir su Lenkija užmegztas ryšys, kad jei reikės, būtų galima pasinaudoti ir Lenkijos lėktuvais. Viskas, man atrodo, čia buvo pakankamai sureguliuota“, – kalbėjo konservatorius.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Dalį lietuvių iš Izraelio išgabenantis lėktuvas pakilo trečiadienio rytą, apie pusę šešių ir turėtų Lietuvoje nusileisti apie 13 val. Šiame lėktuve skrenda 141 asmenų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.