Vyriausybė į Lietuvos mokslo tarybos valdybą įtraukė viceministrą J. Nugarą

Vyriausybė trečiadienį į Lietuvos mokslo tarybos valdybą įtraukė švietimo, mokslo ir sporto viceministrą Justą Nugarą.

Justas Nugaras
Justas Nugaras
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 2:02 PM

Į Lietuvos mokslo tarybos valdybą vietoj Gintauto Jakšto, buvusio švietimo, mokslo ir sporto viceministro, kuris šiuo metu užima ministro pareigas, buvo įtrauktas viceministras Justas Nugaras.

Taip pat atnaujintos valdybos nario Arvydo Lubio pareigos. A. Lubys kuris nuo šių metų rugsėjo nebeina bendrovės „Thermo Fisher Sientific Baltics“ Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centro vyresniojo direktoriaus pareigų, todėl nuo šiol nutarime nurodomas kaip „gamtos mokslų srities biologijos mokslo krypties daktaras, konsultantas mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros klausimais“.

„Mokslų daktaras toliau tęsia mokslo ir konsultacinę veiklą, turi 25 m. vadovavimo patirtį, atitinka nepriekaištingos reputacijos reikalavimus, keliamus LMT valdybos nariams, todėl siūloma, kad jis ir toliau tęstų darbą Valdyboje, nepriklausomai nuo pasikeitusių pareigų“, – rašoma projekto vertinimo pažymoje.

Vadovaujantis Mokslo ir studijų įstatymu, valdybą 5 metų kadencijai skiria Vyriausybė. Valdybą sudaro 7 nariai.

Lietuvos mokslo tarybos valdyboje šiuo metu taip pat dirba Vilniaus universiteto (VU) profesorius emeritas Eugenijus Butkus, Vilnius Tech Fundamentinių mokslų fakulteto Informacinių sistemų katedros profesorius Antanas Čenys, ekonomikos ir inovacijų viceministrė Eglė Markevičiūtė, Kauno technologijos universiteto (KTU) Ekonomikos ir verslo fakulteto Inovacijų ir antreprenerystės mokslo grupės profesorė Asta Pundzienė bei VU Filologijos fakulteto Literatūros, kultūros ir vertimo tyrimų instituto profesorius Paulius Vaidotas Subačius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.