Izraelyje fiksuojama per 260 Lietuvos ryšio abonentų

Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) duomenimis, Izraelyje šiuo metu fiksuojami 264 Lietuvos ryšio operatorių abonentai, praneša Nacionalinių krizių valdymo centras (NKVC). Jiems dar kartą išsiųstos informacinės žinutės, raginant nedelsiant palikti Izraelį.

Izraelyje fiksuojama per 260 Lietuvos ryšio abonentų.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Izraelyje fiksuojama per 260 Lietuvos ryšio abonentų.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Izraelyje fiksuojama per 260 Lietuvos ryšio abonentų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Izraelyje fiksuojama per 260 Lietuvos ryšio abonentų.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 1:59 PM

Anksčiau buvo skelbta, kad Izraelyje yra apie 500 Lietuvos turistų – fiksuota maždaug pusė tūkstančio ryšio abonentų. Dalis jų trečiadienį grįžo į Lietuvą „Avia Solutions Group“ skrydžiu, beveik 30 tą patį vakarą iš Tel Avivo buvo perkelti į Turkiją kariniu lėktuvu „Spartan“.

„Žmonės elgiasi atsakingai ir rūpinasi savo saugumu. Dalis išvyksta savarankiškai, dalis – Lietuvos kariuomenės atsiųstu „Spartanu“, – situaciją Eltai pakomentavo NKVC vyriausiasis patarėjas Darius Buta.

„Rekomenduojame nedelsti ir registruotis į „Spartan“ skrydį“, – pridūrė jis.

Kaip pranešta anksčiau, ketvirtadienio vakarą planuojamas antrasis „Spartan“ reisas iš Tel Avivo į Ankarą. Karinis lėktuvas turėtų pakilti iš Ben Guriono oro uosto apie 20 val. vakaro. Skrydžiui užsiregistravę apie 30 Lietuvos piliečių.

Įspėjamosios žinutės pasiekė ir Libane esančius lietuvius

Panašios SMS žinutės pasiekė ir Libane esančius lietuvius, nurodė D. Buta. NKVC paragino šalyje esančius piliečius laikytis atsargumo priemonių, sekti bei vadovautis vietos institucijų rekomendacijomis, įsivertinti, kad keičianti situacijai palikti Libaną gali tapti sunkiau.

RRT duomenimis, Libane yra 27 Lietuvos ryšio operatorių abonentų.

ELTA primena, kad spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Lietuvos institucijos ėmėsi sprendimų, kaip pargabenti šiuo metu karo zonoje esančius šalies piliečius. Trečiadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido lėktuvas iš Tel Avivo, kuriuo buvo pargabentas 141 Izraelyje įstrigęs Lietuvos pilietis. Tos pačios dienos vakarą iš Tel Avivo pakilo karinis lėktuvas „Spartan“, kuriuo išgabenti 29 į skrydį užsiregistravę tautiečiai. Dalis pirmuoju „Spartan“ reisu vykusių žmonių jau yra Lietuvoje, kiti dar laukia skrydžių iš Turkijos.

NKVC teigimu, lėktuvas „Spartan“ regione bus laikomas budėjimo režimu ir bazuosis Turkijoje, Antalijoje.

Vienu reisu „Spartan“ galės išgabenti 38 asmenis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.