STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Marijampolės tarybos narių išmokų skaidrumo

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) ketvirtadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Marijampolės tarybos narių kanceliarinių išlaidų įsisavinimo. Tai Eltai patvirtino STT atstovė spaudai Julija Gorovniovaitė.

STT, Specialiųjų tyrimų tarnyba, STT biuras<br>T.Bauro nuotr.
STT, Specialiųjų tyrimų tarnyba, STT biuras<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 7:00 PM

Rugsėjo 29 dieną visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyva „Skaidrinam“ pateikė Marijampolės tarybos narių kanceliarinių išlaidų apžvalgą. Paaiškėjo, kad savivaldybės meras Povilas Isoda naudojosi ir tarnybiniu automobiliu, ir kompensavosi asmeniniam transportui naudotą kurą už beveik 12 tūkst. eurų. Tuo metu dalis tarybos konservatorių kanceliarines išlaidas skyrė įsigyti kompiuterinę įrangą, nors galiojantis veiklos reglamentas tai draudžia.

Socialdemokratas, vicemeras A. Visockis 2021 m. sausio–rugsėjo mėnesiais už kurą atsiskaitinėjo 10 skirtingų banko kortelių. 8 skirtingomis banko kortelėmis už kurą atsiskaitinėjo ir buvusi merė Irena Lunskienė. 11 kortelių atsiskaitinėjo dar vienas socialdemokratas Romualdas Makauskas.

Tuo metu socialdemokratas, buvęs vicemeras ir administracijos direktorius Sigitas Valančius per tą patį laikotarpį pateikė čekus, kuriuose – 18 skirtingų kortelių numerių.

Pavasarį kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus bei Ukmergės rajonų savivaldybių.

Pasak STT atstovės spaudai, teisėsauga aiškinasi aplinkybes, tačiau nė viename iš 14 pradėtų tyrimų įtarimai konkrečiam asmeniui nėra pareikšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.