VRM: dėl informacinės atakos prieš įstaigas visos Baltijos šalys ėmėsi panašių priemonių

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė su Latvijos ir Estijos vidaus reikalų ministrais aptarė regiono mastu vykdomą informacinę ataką prieš švietimo ir kitas įstaigas.

Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-17 19:02

„Antradienį su Latvijos ir Estijos ministrais aptarėme saugumo situaciją mūsų šalyse ir atsako priemones į informacinę ataką prieš šalies įstaigas. Politiniu lygmeniu mes vertiname tai kaip hibridinę ataką prieš Baltijos šalis. Mūsų policijos aktyviai bendradarbiauja, sutarėme, kad reikalingas koordinavimas ir ministrų lygiu“, – teigė A. Bilotaitė.

Pasak ministrės, Latvijoje ir Estijoje grasinančių laiškų mastas yra panašus, todėl pokalbio metu kolegos ministrai pabrėžė, jog į praėjusią savaitę prasidėjusią ataką reagavo taip pat, kaip Lietuva – įvertinus, jog laiškai melagingi ir realios grėsmės nėra, įstaigoms rekomenduota tęsti darbus įprasta tvarka.

ELTA primena, kad antradienį švietimo, ugdymo ir kitos įstaigos gavo virš 1000 pranešimų su grasinimais susprogdinti, pirmadienio naktį, anot policijos, tokių laiškų sulaukta apie 1,5 tūkst., o praėjusį penktadienį – apie 900.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla antradienį nurodė, kad didžioji dalis grasinančių laiškų parašyta rusų kalba. Anot jo, laiškų su grasinimais siuntimas yra organizuota kibernetinė ataka, kuria siekiama sutrikdyti specialiųjų tarnybų darbą ir sukelti paniką visuomenėje.

Valstybės institucijos teigia, kad platinami grasinantys pranešimai šalies ugdymo įstaigoms yra tikslinga ir koordinuota ataka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.