„Darbiečiai“ Seimo rinkimams svarsto suburti partijų koaliciją

Opozicijai priklausanti Darbo partija svarsto kitų metų Seimo rinkimuose dalyvauti suburtoje kelių politinių jėgų koalicijoje. Apie galimybes realizuoti šį siekį „darbiečiai“ sutarė trečiadienį, po kelias valandas partijos taryboje trukusių diskusijų.

 Lrytas.lt koliažas
 Lrytas.lt koliažas
Artūras Paulauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Artūras Paulauskas<br>V.Skaraičio nuotr.
Artūras Zuokas <br>T.Bauro nuotr.
Artūras Zuokas <br>T.Bauro nuotr.
A.Mazuronis.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
A.Mazuronis.<br>A.Ufarto/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Benas Brunalas

Oct 19, 2023, 12:10 PM, atnaujinta Oct 19, 2023, 12:11 PM

„Buvo suformuota derybinė grupė, kurios tikslas toliau šnekėtis ir bandyti derinti pozicijas su Zuoko bei Paulausko „Laisvės ir teisingumo“ partija“, – Eltai sakė „darbiečių“ pirmininkas Andrius Mazuronis.

„Taip pat suteiktas ir platesnis mandatas. Bus bandoma per dvi savaites išsiaiškinti galimybes suburti politiniame centre susitelkusias smulkesne politines jėgas. Tai būtų ne jungimasis į vieną partiją, o koalicija“, – teigė politikas.

Pasak jo, derybiniame radare yra bent 4 partijos, su kuriomis galima kalbėtis. Kas konkrečiai pakviestos diskutuoti galimybes apie koalicijos sudarymą, A. Mazuronis nenorėjo atskleisti. Kol kas aišku, kad šiame sąraše tikrai yra Jono Pinskaus vadovaujama Lietuvos regionų partija ir laikinai Artūro Paulausko vadovaujama „Laisvės ir teisingumas“. Pastaroji kaip tik šeštadienį vyksiančiame tarybos posėdyje ketina svarstyti galimybes jungtis į bendrą politinį darinį su „darbiečiais“.

A. Mazuronis tikino, kad jo negąsdina rinkiminėms koalicijoms taikomas aukštesnis – 7 proc. siekiantis barjeras.

„Jei iš kokių trijų partijų sudarai koaliciją ir tave 7 proc. baugina, tada nėra prasmės apskritai dalyvauti rinkimuose. Nei tu vienas surinksi 5 proc., nei su koalicija 7 proc.“, – pridūrė A. Mazuronis.

Atskirai dalyvaujančios partijos sąrašas Lietuvoje turi surinkti bent 5 procentus balsų, kad pretenduotų į mandatus proporciniu būdu.

ELTA primena, kad šiuo metu Darbo partija Seime turi 8 mandatus, „Laisvė ir teisingumas“ nėra parlamentinė. Politinė jėga turėjo vieną atstovą parlamente – Remigijų Žemaitaitį. Tačiau po pastarojo antisemitinių pasisakymų „Laisvė ir teisingumas“ pašalino politiką iš organizacijos gretų.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks 2024 m.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.