A. Anušauskas padėkojo už Čekijos įsipareigojimą Lietuvos saugumo stiprinimui

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas ketvirtadienį susitiko su Čekijos ambasadoriumi Lietuvoje Alešu Opata ir padėkojo už Čekijos įsipareigojimą savo pajėgumais stiprinti NATO rytinių sienų gynybą ir atgrasymą, praneša Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 19, 2023, 4:45 PM

„Esame dėkingi už Čekijos indėlį į Lietuvos ir Baltijos šalių saugumą. Mes labai vertiname Čekijos karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Lietuvoje ir NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse“, – sakė A. Anušauskas.

Pasak ministro, ypatingai vertinamas čekų sprendimas pernai nuo balandžio iki pat spalio vykdyti pratęstą ir sustipriną NATO oro policijos misiją Baltijos šalyse. A. Anušauskas pakvietė Čekiją prisijungti ir bendroms pratyboms siekiant praktiškai įgyvendinti Rotacinį NATO oro gynybos modelį.

„Labai vertiname Čekijos į Lietuvą siunčiamus oro gynybos pajėgumus. Oro gynyba išlieka dideliu iššūkiu mūsų regione. Matome, kaip tai svarbu Rusijos kare prieš Ukrainą. Siekiame užtikrinti perėjimą nuo oro policijos prie oro gynybos, įskaitant oro gynybos sistemų dislokavimą“, – kalbėjo A. Anušauskas.

Pokalbio su ambasadoriumi metu ministras taip pat pakvietė Čekiją įvertinti galimybes bendradarbiauti kibernetinio saugumo srityje bei didinti paramą Ukrainai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.