A. Anušauskas: didžioji Vokietijos brigados dalis Lietuvoje bus dislokuota 2026 metais

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas teigia, kad didžioji Vokietijos brigados dalis Lietuvoje bus dislokuota jau 2026 metais.

Arvydas Anušauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>ELTA / Marius Morkevičius
Arvydas Anušauskas<br>ELTA / Marius Morkevičius
Arvydas Anušauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Arvydas Anušauskas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 4:07 PM

„Dalis vokiečių karių bus Lietuvoje su šeimomis, šeimos nariams turėsime užtikrinti civilę infrastruktūrą, įskantant ir geresnį susisiekimą su Vokietija“, – pranešime spaudai teigia A. Anušauskas.

Krašto apsaugos ministerija (KAM) spalio 18–20 d. organizavo Jungtinės Lietuvos ir Vokietijos darbo grupės susitikimą, skirtą Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje klausimams aptarti. Susitikimo metu sutarta dėl svarbių brigados dislokavimo įgyvendinimo detalių.

„Mes jau žinome naujos brigados struktūrą, esame numatę konkrečias jos dislokavimo vietas. Rukloje ir Rūdninkuose esantys poligonai bus pilnai panaudoti vokiečių brigados mokymams ir treniravimuisi“, – sako krašto apsaugos ministras.

Jungtinė Lietuvos ir Vokietijos darbo grupė sutarė, kad Vokietijos brigados dislokavimo Lietuvoje planas bus pasirašytas iki šių metų gruodžio 22 d.

Savo ruožtu Lietuvos kariuomenė pažymi, kad iš Vokietijos atvykę kariuomenės atstovai buvo supažindinti su Lietuvos kariuomenės vystomais projektais – Rūdninkų kariniu poligonu, kuris bus skirtas apgyvendinti ir treniruotis iki 3000 karių bei Rokantiškėse jau statomu kariniu miesteliu.

ELTA primena, kad birželį Lietuvoje viešėjęs B. Pistoriusas pareiškė, kad Berlynas yra pasirengęs visam laikui šalyje dislokuoti vokiečių karių brigadą. Vis dėlto, kada tiksliai brigados lygio karinis vienetas galėtų būti perkeltas į Lietuvą, tuomet gynybos ministras nurodė negalįs atsakyti. Jo teigimu, tai priklausys nuo infrastruktūros sąjungininkų kariams plėtros.

Vokietija yra viena svarbiausių Lietuvos sąjungininkių, itin reikšmingai prisidedančių prie regiono saugumo užtikrinimo. Tarp svarbiausių Lietuvos ir Vokietijos karinio bendradarbiavimo krypčių – bendros pratybos ir bendras dalyvavimas tarptautinėse operacijose, Lietuvos prisijungimas prie Vokietijos vadovaujamos „Europos dangaus skydo“ iniciatyvos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.