Pokyčiai EIMIN: atsistatydinusią viceministrę keičia N. Morozaitė-Rasmussen

Ekonomikos ir inovacijų ministerija praneša apie komandos pokyčius. Atsistatydinusią viceministrę Eglę Markevičiūtę pakeis Neringa Morozaitė-Rasmussen, kuruosianti talentų politikos ir inovacijų klausimus.

 N. Morozaitė-Rasmussen<br>EIMIN nuotr.
 N. Morozaitė-Rasmussen<br>EIMIN nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija<br>V.Skaraičio nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija<br>V.Skaraičio nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ekonomikos ir inovacijų ministerija.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 20, 2023, 9:48 AM, atnaujinta Oct 20, 2023, 10:35 AM

„Talentų pritraukimas ir inovacijų skatinimas yra vieni iš ministerijos prioritetų, padedančių stiprinti Lietuvos ekonomiką ir kurti daugiau galimybių šalies verslams. Neringa Morozaitė-Rasmussen turi ilgametę darbo šiose srityse patirtį, todėl, eidama naujas pareigas, savo žiniomis prisidės prie inovatyvios Lietuvos kūrimo. O Eglei Markevičiūtei dėkoju už indėlį į Lietuvos inovacijų ekosistemą ir priimtus ryžtingus sprendimus. Vienas šių sprendimų rezultatų – įkurta Inovacijų agentūra“, – ministerijos pranešime teigė A. Armonaitė.

Viceministrė Eglė Markevičiūtė kuravo inovacijų ir skaitmeninės politikos sritis, kuriose dirba Inovacijų agentūra, Registrų centras, Informacinės visuomenės plėtros komitetas (IVPK), Kauno mokslo ir technologijų parkas, Klaipėdos mokslo ir technologijų parkas ir Lietuvos inovacijų centras.

Anot ministerijos, anksčiau naujoji viceministrė vadovavo Seimo pirmininko pavaduotojo, Europos Parlamento nario kabinetams, dirbo komunikacijos, krizių valdymo, naujų technologijų, skaitmeninio švietimo, energetikos, migracijos srityse.

N. Morozaitė-Rasmussen taip pat vadovavo ne vienai nevyriausybinei organizacijai, dirbančiai pilietinių iniciatyvų, žmogaus teisių, tarptautinio bendradarbiavimo srityse. Iki šiol ji aktyviai veikia Lietuvos diasporos organizacijose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.