A. Armonaitė apie siūlymą panaikinti LGBT bendruomenę įžeidinėjusio P. Gražulio neliečiamybę: tai istorinis žingsnis

Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė sveikina generalinės prokurorės kreipimąsi į Seimą su prašymu panaikinti parlamentaro Petro Gražulio teisinę neliečiamybę. Pasak politikės, tai yra istorinis žingsnis, nes anksčiau Lietuvos teisėsaugos institucijos dėl viešo LGBT bendruomenės narių niekinimo nebūtų mačiusios poreikio imtis analogiškų veiksmų.

 Lrytas.lt
 Lrytas.lt
P. Gražulis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
P. Gražulis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
 A. Armonaitė<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
 A. Armonaitė<br> A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 26, 2023, 9:16 AM

„Tiesą sakant, manau, kad tai istorinis žingsnis, nes, galbūt, dalis teisėsaugos institucijų prieš kokius 15 metų net būtų nematę čia problemos, nematę poreikio pradėti kažkokius tyrimus ir net ateiti į Seimą prašyti neliečiamybę nuimti“, – „Žinių radijui“ sakė A. Armonaitė.

„Tai sveikinu šį prokuratūros nuoseklų žingsnį. Net ir Seimo narys, ir apskritai bet kas, neturi teisės žeminti kito žmogaus, nesvarbu, kokiais pagrindais. Na o šis Seimo narys, aišku, tai daro nuolatos“, – pridūrė ji.

Ketvirtadienį į Seimą dėl parlamentaro P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo kreipsis generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Prašymas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Lietuvos Respublikos Seimo narį pateiktas įvertinus 2022 metais pradėtame ikiteisminiame tyrime surinktų duomenų visumą dėl įtariamo viešo tyčiojimosi ir žmonių grupės niekinimo dėl jų seksualinės orientacijos.

ELTA primena, kad šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P. Gražulis.

Tai jau antras kartas, kai Generalinis prokuroras prašo panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinį imunitetą.

Pirmą kartą teisinis Seimo nario imunitetas P. Gražuliui buvo panaikintas 2020 metų gruodį, pareiškus įtariamus dėl piktnaudžiavimo „Judex“ koldūnų byloje.

Tą syk Apeliacinio teismo sprendimu politikas pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi. Byloje nustatyta, kad veikdamas UAB „Judex“ interesais, jis neleistinai kišosi į valstybės tarnautojų veiklą, skatindamas juos nesilaikyti teisės aktų reikalavimų bei atlikti neteisėtus veiksmus, taip pat naudojosi šios bendrovės jam suteiktomis lėšomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.