Dėl saugumo laikinai uždarytas vienas iš dviejų įėjimų į Seimo II rūmus

Ketvirtadienį prie Seimo vykstant mitingui prieš nekilnojamo turto (NT) mokestį, laikinai iki 16 val. prevenciškai uždarytas vienas iš dviejų įėjimų į Seimo II rūmus nuo Sausio 13-osios memorialo pusės.

Seimo rūmai<br>T.Bauro nuotr.
Seimo rūmai<br>T.Bauro nuotr.
Seimo rūmai
Seimo rūmai
Seimo rūmai<br>T.Bauro nuotr.
Seimo rūmai<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Jadvyga Bieliavska

Oct 26, 2023, 1:17 PM

„Informuojame, kad šiandien nuo 12.30 iki 16 val. uždaromas įėjimas į Seimo II rūmus nuo Sausio 13-osios memorialo pusės.

Įeiti į Seimo II rūmus bus galima nuo A. Tumėno gatvės“, – žiniasklaidą informavo Seimo kanceliarijos Spaudos biuras.

Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė sako, kad toks sprendimas priimtas dėl Seimo rūmų saugumo, atsižvelgiant į Vadovybės apsaugos tarnybos siūlymą.

„Patekimas į Seimo rūmus nėra apribotas. Uždarytas tik vienas iš dviejų įėjimų į Seimo II rūmus nuo Sausio 13-osios memorialo pusės. Tai padaryta Vadovybės apsaugos tarnybos siūlymu dėl prevencijos, dėl Seimo rūmų saugumo vykstant mitingui“, – Eltai sakė Spaudos biuro vedėja Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

Pasak jos, kitas įėjimas į Seimo antrus rūmus nėra uždarytas.

Ketvirtadienį prie Seimo vyksta mitingas „Pasakyk „ne“ turto nusavinimui!“, kuriame pasisakoma prieš nekilnojamo turto (NT) mokestį.

Kaip ELTA jau skelbė, mitinge dalyvaujantys apie 500 asmenų protestuoja prieš gyvenamųjų būstų apmokestinimą, kuris, kaip teigiama, būtų nustatytas pagal „apgaulingas medianas“ ir neatsižvelgtų į naujai miestuose statomų gyvenamųjų namų butų kainas. Anot mitinguojančių, toks apmokestinimas gali būti prilygintas „faktiniam nuosavybės nusavinimui“.

„Grįžta reketas NT mokesčių pavidalu“, „Ateityje NT mokestis = benamis žmogus“, „Pareigūne apgink Lietuvos ateitį, o ne šaikos savivalę!“ – tokius ir panašius plakatus rodė mitinguojantys asmenys.

Taip pat mitingo metu plazdėjo Lietuvos vėliavos, vėliavos su Vyčiu, Gediminaičių stulpais, Žemaitijos ir Biržų regiono simboliais, „antrosios Lietuvos“ simbolika.

Mitingo dalyviai skandavo: „Seimą lauk!“, „Seimas vagys!“, „Seimo vagis lauk!“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.