T. V. Raskevičius kritikuoja opozicijos planus dėl P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo: jie manipuliuoja

„Laisvietis“ Tomas Vytautas Raskevičius kritikuoja opozicinių partijų pasvarstymus nedalyvauti balsavime dėl parlamentaro Petro Gražulio neliečiamybės panaikinimo komisijos sudarymo. Pasak jo, Seimo mažumai priklausančios partijos eilinį kartą manipuliuoja.

Vytautas Raskevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Vytautas Raskevičius<br>V.Skaraičio nuotr.
Petras Gražulis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Petras Gražulis<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Irtautė Gutauskaitė

Oct 26, 2023, 11:47 AM

„Vertinu kaip eilinį opozicijos bandymą manipuliuoti tam tikromis neigiamomis tendencijomis. Jie ir dėl Žemaitaičio antisemitinių pasisakymų nedalyvavo tuose procesuose, po to apsigalvojo...“ – Seime žurnalistams kalbėjo parlamentaras.

„Tai aš opozicijos norėčiau paklausti, ar jiems atrodo normalu, kai Seimo narys viešai skatina neapykantą tam tikros socialinės grupės atžvilgiu? Man tai nėra normalu“, – teigė T. V. Raskevičius.

Generalinės prokurorės Nidos Grunskienės kreipimąsi į Seimą dėl P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo „laisvietis“ vertina teigiamai.

„Prokurorės žingsnį vertinu labai teigiamai. Tai aiškiai parodo, kad tokiai neapykantos kalbai Vakarietiškoje Lietuvoje vietos nėra“, – Seime žurnalistams komentavo T. V. Raskevičius.

Panašiai kalba ir Laisvės frakcijos seniūnas Vytautas Mitalas. Jo teigimu, dauguma Seimo narių turėtų balsuoti už parlamentaro P. Gražulio neliečiamybės panaikinimą.

„Mes, žinoma, kad pritarsime, jog Petras Gražulis netektų neliečiamybės ir nesislėptų už savo imuniteto tam, kad būtų pabėgta nuo tyrimo“, – Seime žurnalistams sakė Laisvės frakcijos seniūnas.

„Natūraliai tyrimas turi prasidėti, ir man atrodo, kad Seimo narių dauguma tikrai balsuos, kad jis netektų neliečiamybės“, – pabrėžė V. Mitalas.

Opozicija ketina nedalyvauti procedūrose dėl Seimo nario P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo. Opozicinių partijų atstovai sako nematantys pagrindo šiai Generalinės prokuratūros iniciatyvai.

Prašymas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Seimo narį pateiktas įvertinus 2022 metais pradėtame ikiteisminiame tyrime surinktų duomenų visumą dėl įtariamo viešo tyčiojimosi ir žmonių grupės niekinimo dėl jų seksualinės orientacijos.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po Seimo nario P. Gražulio viešų pasisakymų apie LGBT bendruomenės narius praėjusių metų gegužės 26 d.

Prokuratūra teigia, kad šiuo metu turimi duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad viešai kalbėdamas po plenarinio Seimo posėdžio, kurio metu buvo svarstomas Civilinės sąjungos įstatymo projektas, P. Gražulis galimai padarė nusikalstamą veiką, numatytą Baudžiamojo kodekso 170 straipsnio 2 dalyje, nurodoma pranešime.

ELTA primena, kad šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.