„Skaidrinam“ Pasvalyje: kelionės į Latviją, trys automobiliai vienu metu ir 83-uosius einantis gydytojas, kuris įrodė, kad pasas tikrai meluoja

Tęsiantis visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvai „Skaidrinam“, penktadienį publikuota Pasvalio rajono tarybos narių kanceliarinių išlaidų apžvalga. Nurodoma, kad savivaldybės meras Gintautas Gegužinskas „2020–2022 metais išleisdavo tik apie trečdalį jam priklausančių tarybos nario išmokų, 2022 metais pylėsi kurą po du-tris kartus per mėnesį su ta pačia kortele ir išleisdavo apie 150 eurų. Daugiau jokių telefonų, nuolaidų kortelių ir remontų.“

 G. Gegužinskas ir A. Tapinas.<br> Lrytas.lt koliažas.
 G. Gegužinskas ir A. Tapinas.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2023, 5:18 PM, atnaujinta Oct 27, 2023, 5:19 PM

Pasak A. Tapino, Pasvalio politikai jam paliko vieną pozityviausių įspūdžių, o savivaldybės buhalterija darbą atliko gerai ir atmesdavo netinkamus čekius.

Du tarybos nariai išmokų išviso nenaudojo, o net išnaudojo tik dalį pinigų.

„Kol kas 14 ikiteisminių tyrimų ir 1 pareikšti įtarimai – Darbo partijos buvusiam Vilniaus tarybos nariui. Bus galima sudarinėti sąrašus ir pagal įtarimus partijoms, ir pagal pradėtas bylas“, – „Skaidrinam“ rezultatus „Facebook“ aptarė A. Tapinas.

Tačiau buvo ir tokių tarybos narių, kurie kurui išleido po keliolika tūkstančių eurų.

„Gali būti, kad į tokius sąrašus pateks ir Pasvalio rajono savivaldybės nariai, kurie taip pat „važiavo“ lyg rytojaus nebūtų, stebuklingai pylėsi kurą, atsirasdavo tai Lietuvoje, tai Latvijoje, ir netgi, regis, sugebėjo vienu metu privaryti tris skirtingas mašinas, kad galėtų prisipilti sau ir artimiesiems kuro Pasvalio žmonių sąskaita.

Ir kaip dažniausiai pasitaiko „Skaidrinam“ įkliūna nusipelnę ir svarbias pareigas einantys to rajono piliečiai – verslininkai, mecenatai, netgi gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui ir 83-uosius einantis garbus gydytojas, kuris įrodė, kad pasas tikrai meluoja, kai reikia energingai pateikinėti greičiausiai svetimus čekius“, – situaciją Pasvalio rajone apžvelgė visuomenininkas.

A.Tapinas „čekistų lyderiu“ vadina valstietį Igorį Malinauską, kuris kurui išleisti sugebėjo beveik 14 tūkst. eurų, o degalus piltis netgi Latvijoje.

Nuo I. Malinausko nedaug atsilieka konservatorius Antanas Sudavičius. 83 metų gydytojas konservatorius A. Sudavičius kuro pylėsi už 13 400 eurų, o čekius pateikė net 37 skirtingomis nuolaidų kortelėmis.

Darbietis Rimas Želvys pildamasis kurą už daugiau nei 13 tūkst. Pasvalio gyventojų eurų, pasinaudojo net skirtingomis 64 nuolaidų kortelėmis.

Dar vienas Darbo partijos atstovas Gediminas Andrašūnas kurą pylėsi daugumos tarbyos narių pamėgtoje EMSI degalinėje su 39 skirtingomis nuolaidų kortelėmis.

Konservatorė Helena Naglazienė per vieną dieną kuro pylėsi net tris kartus, o daugiau buvo tų dienų, kai visai nedideliu laiko skirtumo buvo piltasi kuro du kartus.

Kita konservatorė Jurgita Vaitiekūnienė būdama Pasvalio Vaškų gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, buhalterijai pateikė čekius, už kuriuos atsiskaityta 13 skirtingų mokėjimo kortelių.

Buvęs valstietis, o dabar S. Skvernelio partijos atstovas Vladas Linkevičius nepasikuklino ir vienu metu prie dviejų skirtingų kuro kolonėlių privarė du automobilius, bei pradėjo vienu metu pilti dyzeliną ir benziną.

Dar viena S. Skvernelio demokratų „Vardan Lietuvos“ atsovė Neringa Trinskienė pagerina bičiulo iš partijos rekordą ir vienu metu kuro piltis galimai atveža net tris automobilius.

Pavasarį kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. Specialiųjų tyrimų tarnyba jau yra pradėjusi ikiteisminius tyrimus dėl Vilniaus miesto, Kauno miesto, Šiaulių miesto, Kauno rajono, Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Ignalinos, Jonavos, Lazdijų, Alytaus, Marijampolės bei Ukmergės rajonų savivaldybių.

„Kol kas 14 ikiteisminių tyrimų ir 1 pareikšti įtarimai – Darbo partijos buvusiam Vilniaus tarybos nariui. Bus galima sudarinėti sąrašus ir pagal įtarimus partijoms, ir pagal pradėts bylas“, – rašo A. Tapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen