P. Saudargas neatsisako alternatyvos Civilinės sąjungos iniciatyvai: tam pritartų didžioji dalis visuomenės

Seimo pirmininkės pavaduotojas Paulius Saudargas tvirtina ir toliau sieksiantis, kad artimojo ryšio įstatymo projektas Seime būtų svarstomas kartu su Civilinės sąjungos įstatymu. Jo nuomone, šis variantas daugumai šalies gyventojų būtų priimtinesnis.

 P.Saudargas.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
 P.Saudargas.<br> M.Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 29, 2023, 5:19 PM

„Jeigu kolegos siūlo traukti į darbotvarkę Civilinės sąjungos įstatymą, galiu pakartoti, kad aš siūlysiu kolegoms artimojo ryšio įstatymo projektą svarstyti kartu“, – Eltai komentavo P. Saudargas.

Visgi Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai priklausantis politikas nėra tikras ar jo siūlymą palaikys kolegos valdančiojoje daugumoje.

„Nežinau ar siūlymas bus išgirstas. Aš esu valdančiosios koalicijos narys, tačiau tik vienas iš (daugelio – ELTA) ir gali dauguma nuspręsti kitaip, kad jie nori eiti į priekį tik su Civilinės sąjungos įstatymu“, – dėstė politikas.

Seimo vicepirmininko teigimu, abu projektai sprendžia panašias problemas. P. Saudargas sako, kad jo iniciatyva yra alternatyva, jei Seime trūktų valios Civilinės sąjungos įstatymui. Be to, jo nuomone, artimojo ryšio įstatymo projektas būtų palankesnis didesnei daliai gyventojų.

„Apklausos rodo, kad didžioji dauguma visuomenės, 70 proc., nepritartų nei partnerystės, nei Civilinės sąjungos įstatymui, tai mes tokiu būdu Seime eitume į priekį su įstatymu, kuriam pritartų dauguma visuomenės“, – komentavo P. Saudargas.

ELTA primena, kad P. Saudargas kartu su kitais įvairioms frakcijoms atstovaujančiais Seimo nariais dar praėjusių metų gegužę įregistravo kodekso papildymo projektą, kuriuo siūloma į Civilinį kodeksą įtraukti „artimo ryšio“ sąvoką.

Kodekso straipsnyje „asmens teisės į artimą ryšį pripažinimas“ taip pat siūloma numatyti, kad „artimą ryšį savaime turi šeimos nariai bei artimieji giminaičiai“.

Seimas po svarstymo gegužės mėnesį pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, parlamentarai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymų ir net svarsto blokuoti kai kurias TS-LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už Civilinę sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.