A. Anušauskas įvertino siūlymą karo prievolininkams leisti turėti ginklus: abejoja, ar tai kurs pridėtinę vertę gynybai

Konservatorių siūlymą suteikti teisę karo prievolininkams įsigyti ir turėti automatinius ginklus krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas vertina skeptiškai. Ministras teigia, kad su siūlomos pataisos turiniu dar nėra detaliai susipažinęs, tačiau pabrėžia, kad suteikiant ginklą net ir buvę prievolininkai turi būti apmokomi pakartotinai.

A. Anušauskas<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Anušauskas<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
A. Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
A. Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
A. Anušauskas<br>T.Bauro nuotr.
A. Anušauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
A. Anušauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Martyna Pikelytė

Oct 30, 2023, 3:28 PM

„Manau, kad kiekvienas ginklas, ypač tokios kategorijos, turi turėti paskirtį, duoti pridėtinę vertę gynybai. O ne turėjimas vardan turėjimo“, – žurnalistams pirmadienį komentavo A. Anušauskas.

„Net ir esantys rezerve žmonės turi būti reguliariai šaukiami, apmokomi, atnaujinami įgūdžiai ir taip toliau. Tik taip sukuriama ta pridėtinė vertė. Jeigu jūs dabar visi čia imdami interviu būsite su ginklais, aš nežinau ar tai pridės kokybės jūsų interviu, matyt, gal tik vizualiai gražiai atrodys“, – teigė ministras.

ELTA primena, kad Seimo konservatoriai Paulius Saudargas ir Laurynas Kasčiūnas registravo Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisas, kuriomis siūloma suteikti teisę pagrindinį karinį parengtumą įgijusiems karo prievolininkas įsigyti ir turėti automatinius ginklus.

Įstatymo pataisomis numatoma, kad leidimas laikyti ir nešiotis kai kuriuos A kategorijos ginklus pagrindinį karinį parengtumą įgijusiems karo prievolininkams galiotų 2 metus, o po to galėtų būti pratęsiamas kas 5 metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.