Lietuvoje studijuojantiems užsienio lietuviams ministerija skirs stipendijas

Šiemet daugiau nei 200 lietuvių kilmės užsienio studentų, studijuosiančių Lietuvoje, gaus valstybės paramą.

Studentai. <br>V.Balkūno nuotr.
Studentai. <br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 31, 2023, 9:50 AM

Anot Švietimo, mokslo ir sporto (ŠMSM) ministerijos, skiriant paramą tikimasi į Lietuvos aukštąsias mokyklas pritraukti daugiau užsienio lietuvių.

„Jau keletą metų stebime teigiamą tendenciją ir džiaugiamės, kad užsienio lietuvių, pasirenkančių studijuoti Lietuvoje, skaičius nuosekliai auga. Tai skatina ne tik didesnį studijų tarptautiškumą, bet ir lietuvių kultūrinės tapatybės tęstinumą. Tikimės, jog valstybės parama motyvuos studijuoti atvykstančius užsienio lietuvius sėkmingai užbaigti studijas ir įgytas žinias panaudoti dirbant čia, Lietuvoje“, – ministerijos pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto viceministras Justas Nugaras.

Pranešama, kad šį rudenį valstybės parama suteikta 211 užsienio lietuvių iš 30 skirtingų pasaulio šalių. Tradiciškai, daugiausiai lietuvių kilmės studentų atvyksta iš kaimyninės Lenkijos, taip pat iš Airijos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, JAV, Kazachstano, Libano, Malaizijos, Tuniso, Turkijos, Armėnijos.

Šiemet valstybės paramą gavę užsienio lietuviai studijuoja 21-oje Lietuvos aukštojoje mokykloje. Daugiausia užsienio lietuvių pritraukia medicinos ir odontologijos studijų programos. Tarp šių studentų taip pat populiarios matematikos, informacinių technologijų ir inžinierinių programų, lingvistikos studijų programos.

Užsienio lietuviams gali būti skiriama dviejų rūšių parama: beveik 160 eurų kas mėnesį siekianti stipendija ir socialinė išmoka, siekianti nuo 203 iki 319 eurų per semestrą.

Planuojama, jog 2023–2024 metais užsienio lietuvių studijoms Lietuvoje paremti bus skirta daugiau nei 146 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.