P. Gražulis nedalyvaus dėl jo teisinės neliečiamybės sprendžiančios komisijos posėdyje: nemanau, kad turėčiau gaišti laiką

Parlamentaras Petras Gražulis teigia nedalyvausiantis dėl jo teisinės neliečiamybės sprendžiančios komisijos posėdyje, į kurį buvo kviestas. Seimo narys, kuriam gresia baudžiamoji atsakomybė, taip pat kaltina Generalinę prokuratūrą ir kitas teisėtvarkos institucijas dvigubų standartų taikymu.

 P. Gražulis
 P. Gražulis
 P. Gražulis
 P. Gražulis
 P. Gražulis<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 P. Gražulis<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 P. Gražulis
 P. Gražulis
 P. Gražulis
 P. Gražulis
Daugiau nuotraukų (5)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Oct 31, 2023, 12:49 PM, atnaujinta Oct 31, 2023, 12:50 PM

„Nemanau, kad turėčiau gaišti laiką, eiti ir kažką dar paaiškinti. Juo labiau kad jie viską patys žino, kaip elgiasi, kokius taiko dvigubus standartus. Tikrai aš jiems nesuteiksiu to malonumo ir ten neisiu, nes aš nieko jiems neįrodysiu“, – antradienį Seime surengtos spaudos konferencijos metu sakė P. Gražulis.

„Buvau kviestas pas tyrėjus apklausti mane šioje byloje gal prieš metus laiko. Aš surinkau tas citatas, nunešiau tyrėjui, atsakiau į klausimus ir pasakiau, kad neturi daugiau nieko papildyti. Tai ir šiandieną aš neturiu daugiau ko papildyti“, – patikino jis.

Antradienį į pirmąjį posėdį rinksis dėl parlamentaro P. Gražulio teisinės neliečiamybės spręsianti Seimo sudaryta tyrimo komisija. Posėdžio metu ketinama išklausyti ir pačio parlamentaro pasiaiškinimus.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę generalinė prokurorė Nida Grunskienė Seimui pristatė savo kreipimąsi dėl parlamentaro P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo. Seimas sudarė komisiją, kuri aiškinsis šią situaciją, o išvadą turės pateikti iki lapkričio 7 d.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį“, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P. Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.