V. Blinkevičiūtė išlieka socialdemokratų favorite tapti kandidate į prezidentus

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyriams keliant galimus kandidatus prezidento rinkimams, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė toliau išlieka aiškiausia lydere ir sulaukia gausiausio palaikymo.

 Vilija Blinkevičiūtė.<br>ELTA / Orestas Gurevičius nuotr.
 Vilija Blinkevičiūtė.<br>ELTA / Orestas Gurevičius nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 3, 2023, 1:49 PM

Kaip Eltą penktadienį informavo komunikacijos skyriaus vadovas Justinas Argustas, partijos pirmininkę kandidate į prezidentus yra iškėlę 29 socialdemokratų skyriai.

Tuo metu kitus partiečius socialdemokratai kelia vangiai – po du skyrius yra iškėlę Alytaus merą Nerijų Cesiulį, europarlamentarą Juozą Oleką, Vytenį Andriukaitį, parlamentarą Julių Sabatauską, po vieną – Seimo narius Gintautą Palucką, Algirdą Sysą bei bendraparteičius Liutaurą Gudžinską ir Šarūną Birutį.

Kandidatą į prezidentus, kaip numato LSDP statutas, tvirtins partijos taryba. Pasak J. Argusto, taryba veikiausiai posėdžiaus gruodžio-sausio mėnesiais.

Apie dalyvavimą prezidento rinkimuose jau yra pranešusi konservatorių kandidatė premjerė Ingrida Šimonytė, valstietis Aurelijus Veryga, Kazlų Rūdos meras Mantas Varaška. Apie savo kandidatūrą paskelbė ir buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, teisėsaugos akiratyje esantis ir riaušių byloje teisiamas Antanas Kandrotas-Celofanas.

ELTA primena, kad artimiausi šalies vadovo rinkimai vyks 2024 m. gegužę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.