Darbo partija kitą savaitę svarstys balsų papirkinėjimu kaltinamų Zarasų politikų elgesį

Kitą savaitę Darbo partijos prezidiumas aptars situaciją dėl galimo balsų papirkinėjimo Zarasuose. Apie tai Eltai patvirtino politinės jėgos pirmininkas Andrius Mazuronis, nurodydamas, kad partijos vadovybė susitiks su kaltinimų sulaukusiu bendrapartiečiu Rimvydu Podolskiu bei kitais Zarasų „darbiečiais“.

Darbo partijos rinkiminis štabas. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Darbo partijos rinkiminis štabas. <br>Dainiaus Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Augustė Lyberytė

Nov 5, 2023, 8:17 AM

„Kitos savaitės pradžioje mes apsvarstysime ir išklausysime. Pasižiūrėsime, kur šiuo metu yra procesai – kaip suprantu, VRK yra pradėjusi tyrimą“, – Eltai teigė A. Mazuronis.

Visgi, politikas nenorėjo prognozuoti, ar įtarimų dėl rinkėjų papirkinėjimo sulaukę partijos kolegos bus šalinami iš „darbiečių“ gretų.

„Nenoriu daryti kažkokių apibendrinimų ar išvadų tol, kol neišklausėme pačių žmonių ir nepakalbėjome“, – aiškino partijos pirmininkas.

„Bet labai blogai, kad tos istorijos vis atsiveja. Mano, kaip pirmininko, darbas ir pareiga – užtikrinti ir daryti viską, kad tokių istorijų nebūtų“, – patikino jis ir nurodė, kad partija priims atitinkamus sprendimus kolegų atžvilgiu.

ELTA primena, kad portalas delfi.lt skelbė, jog dviejų Zarasų rajono meru siekusių tapti vietos politikų – buvusio mero, socialdemokrato Nikolajaus Gusevo ir „darbiečio“ Rimvydo Podolskio bei vietos „darbiečių“ – naudai pavasarį vykusiuose savivaldos rinkimuose buvo perkami balsai.

Prokuratūra balsus pirkusį vyriškį nuo bausmės atleido, tačiau ikiteisminio tyrimo metu savo kaltę vyras visiškai pripažino ir neslėpė rinkėjams pirkęs alų, davęs pinigų.

Savo ruožtu Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pradėjo tyrimą dėl rinkėjų papirkimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.