K. Budrys: kitais metais turėtume organizuoti visuotinės mobilizacijos pratybas

Prezidento patarėjas Nacionalinio saugumo klausimais Kęstutis Budrys sako, kad siekiant patikrinti visuomenės pasiruošimą karo atveju, kitąmet šalyje turėtų būti organizuojamos visuotinės mobilizacijos pratybos.

Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Kęstutis Budrys.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2023, 5:03 PM, atnaujinta Nov 6, 2023, 5:04 PM

„Kitais metais turėtume organizuoti didelio masto visuotinės mobilizacijos pratybas ir patikrinti, kaip ši mūsų sistema veikia“, – pirmadienį po Valstybės gynimo tarybos (VGT) posėdžio Prezidentūroje kalbėjo K. Budrys.

Pirmadienį VGT posėdyje patvirtintas Valstybės gynybos planas. Pasak K. Budrio, taip praktinėmis priemonėmis bus įgyvendinamas visuotinės gynybos principas. Posėdyje taip pat nutarta steigti Nacionalinę visuotinės gynybos koordinavimo tarybą, kuri bus atsakinga už organizacijų ir valstybės sąveiką.

Anot K. Budrio, patvirtintame Valstybės gynybos plane, kuris kurtas bendradarbiaujant su įvairių organizacijų, verslo asociacijų ir įmonių atstovais, numatytos 7 pagrindinės kryptys, iš kurių kiekvienoje – apie 30 užduočių, įtraukiančių ir atskirų piliečių bei organizacijų vaidmenį krašto gynyboje karo atveju. K. Budrys pažymėjo, kad šis planas leis įtvirtinti visuotinės gynybos principą praktiškai.

Prezidento patarėjas akcentavo, jog planas turi tris pagrindinius tikslus – paskatinti piliečius ir įmones proaktyviai ieškoti vietos valstybės gynyboje, suteikti aiškius atsakymus dėl jų dalyvavimo krašto apsaugoje formų bei užbaigti „dokumentų hierarchijos architektūrą“.

VGT sudaro prezidentas, vyriausiasis valstybės ginkluotųjų pajėgų vadas, ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas. Tarybai vadovauja prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.