Seimo tyrimo komisija siūlo tenkinti generalinės prokurorės prašymą naikinti P. Gražulio neliečiamybę

Seimo sudaryta tyrimo komisija pirmadienį nusprendė siūlyti parlamento nariams tenkinti generalinės prokurorės prašymą naikinti parlamentaro Petro Gražulio teisinę neliečiamybę.

Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Petras Gražulis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Irtautė Gutauskaitė

Nov 6, 2023, 12:36 PM

„Siūlome Seimui patenkinti generalinės prokurorės teikimą dėl sutikimo Seimo narį Petrą Gražulį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę“, – posėdyje teigė komisijos pirmininkė Dalia Asanavičiūtė.

Už šią išvadą balsavo 5 komisijos nariai, 1 narys – Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos atstovas Kęstutis Vilkauskas – susilaikė.

Anot komisijos pirmininkės, P. Gražulio neliečiamybės panaikinimo klausimas turėtų atsirasti antradienio Seimo posėdžio darbotvarkėje.

„Rytoj turėtų Seimo darbotvarkėje atsirasti“, – pridūrė D. Asanavičiūtė.

ELTA primena, kad spalio mėnesį generalinė prokurorė Nida Grunskienė Seimui pristatė savo kreipimąsi dėl parlamentaro P. Gražulio teisinės neliečiamybės panaikinimo. Seimas sudarė komisiją, kurią savo išvadą pateikti įpareigojo iki lapkričio 7 d.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį“, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P. Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.