B. Kuzmickas bus palaidotas Vilniaus Antakalnio kapinėse: paaiškėjo, kur ir kada galima atsisveikinti

Ketvirtadienį Vilniaus Antakalnio kapinėse bus palaidotas pirmadienį miręs Nepriklausomybės Akto signataras, buvęs Seimo narys, filosofas Bronislavas Juozas Kuzmickas.

Juozas Kuzmickas.<br>T.Bauro nuotr.
Juozas Kuzmickas.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 7, 2023, 3:48 PM, atnaujinta Nov 7, 2023, 3:54 PM

Kaip pranešė Seimas, trečiadienį palaikai bus pašarvoti Vilniaus laidojimo rūmuose, Olandų gatvėje, kur atsisveikinti su signataru galės visuomenė.

Ketvirtadienį, po mišių Vilniaus Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje, karstas bus gabenamas į Vilniaus Antakalnio kapines.

B.Kuzmicko dukra Agnė Kuzmickaitė jau anksčiau skelbė, kad su velioniu bus galima atsisveikinti trečiadienį Vilniaus laidojimo rūmuose (Olandų g. 22). Atsisveikinimas vyks nuo 15 valandos iki 20 val.

Ketvirtadienį – lapkričio 9-ąją – karstas išnešamas 11 val. 30 min.

ELTA primena, kad apie B. J. Kuzmicko mirtį pirmadienį pranešė Seimas. Signataras ėjo 88-uosius metus.

Jis gimė 1935 metais Marijampolės apskrityje, dabartiniame Prienų rajone. Studijavo Vilniaus universiteto Istorijos-filologijos fakultete.

1966–1973 metais dėstė filosofiją Vilniaus inžineriniame statybos institute, dabartiniame Vilniaus Gedimino technikos universitete. Vėliau dirbo Filosofijos, sociologijos ir teisės institute. Taip pat dėstė Mykolo Romerio universitete.

B. J. Kuzmickas buvo Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio iniciatyvinės grupės narys, Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio Steigiamojo suvažiavimo delegatas, Sąjūdžio Seimo tarybos narys.

1990–1992 m. dirbo Lietuvos Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamajame Seime, ėjo pirmininko pavaduotojo pareigas.

Taip pat 1996–2000 metais buvo išrinktas Seimo nariu.

Nuo 1994 metų B. J. Kuzmickas buvo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys.

Mokslinėje srityje daugiausiai dėmesio skyrė filosofijos istorijos, ypač šiuolaikinės katalikiškosios filosofijos tyrimams. Taip pat yra per 300 mokslinių ir publicistinių straipsnių, knygų „Žmogus ir jo idealai“ (1975 m.), „Šiuolaikinė katalikiškoji filosofija“ (1976 m.), „Tautos kultūros savimonė“ (1989 m.), „Išsivadavimas. Užsienio politikos epizodai 1988–1991“ (2006 m.) ir kitų autorius, buvo ir žurnalo „Revue Baltique“ redaktorius.

2000 metais B. J. Kuzmickas buvo apdovanotas Lietuvos Didžiojo Kunigaikščio Gedimino ordino Komandoro didžiuoju kryžiumi ir Lietuvos Nepriklausomybės medaliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.