I. Šimonytė: būtų buvę geriausia, jeigu ponas P. Gražulis pats būtų tos neliečiamybės atsisakęs

Antradienį sprendžiant dėl parlamentaro Petro Gražulio neliečiamybės, premjerė Ingrida Šimonytė mano, kad Seimo narys šį sprendimą turėjo priimti pats.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė.<br>V.Skaraičio nuotr.
seimas, Petras Gražulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
seimas, Petras Gražulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Irtautė Gutauskaitė

Nov 7, 2023, 10:57 AM, atnaujinta Nov 7, 2023, 10:58 AM

„Klausimas išties yra iš esmės visiškai procedūrinis, ir būtų buvę geriausia, jeigu ponas Gražulis pats būtų tos neliečiamybės atsisakęs, taip kaip ne vienas ankstesnių Seimų kolega yra padaręs“, – Seime žurnalistams komentavo I. Šimonytė.

„Yra buvę Seimų istorijoje ne vienas Seimo narys, kurs pats tos neliečiamybės atsisakydavo tam, kad galėtų teisėsaugos institucijos toliau dirbti savo darbą, nes dabar teisėsaugos institucijos toliau negali tirti aplinkybių toje byloje“, – kalbėjo premjerė.

I. Šimonytės nuomone, bus keista, jeigu Seimas nepritartų sprendimui atimti iš P. Gražulio neliečiamybę.

„Man atrodo, čia visiškai techninis klausimas. Būtų keista, jeigu Seimas šiuo atveju kažkokį politinį dalyką įžvelgtų ir šitam sprendimui nepritartų, tikrai būtų nekoks precedentas“, – pabrėžė ministrė pirmininkė.

Seimui antradienį bus siūloma panaikinti parlamentaro Petro Gražulio teisinę neliečiamybę ir leisti jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

Seimo sudaryta tyrimo komisija pirmadienį nusprendė siūlyti parlamento nariams tenkinti generalinės prokurorės Nidos Grunskienės prašymą naikinti parlamentaro P. Gražulio teisinį imunitetą.

ELTA primena, kad spalio mėnesį generalinė prokurorė N. Grunskienė kreipėsi į Seimą su prašymu panaikinti parlamentaro P. Gražulio teisinę neliečiamybę.

Prokuratūra prašo Seimo panaikinti minėti parlamentaro neliečiamybę, siekiant jį patraukti baudžiamojon atsakomybėn ikiteisminiame tyrime dėl tyčiojimosi ir niekinimo, nukreipti į LGBT bendruomenę.

Šis ikiteisminis tyrimas pradėtas po praėjusių metų gegužę parlamente užfiksuotų Seimo nario P. Gražulio pasisakymų apie homoseksualius asmenis. Seimas tąkart svarstė įstatymų projektus, kuriais siekiama reguliuoti kartu gyvenančių nesusituokusių asmenų santykius.

Po pateikimo Seimui pritarus įstatymo projektams, P. Gražulis Seime priėjo prie LGBT bendruomenės atstovų ir ėmė kalbėti apie „homoseksualizmą, pederastiją, apie platinamas venerines ligas“.

„Ir su avimis, ir lavonais, su vaikais, su vyrais. Paskaitykit Šventąjį Raštą, čia iškrypimas. (...) Jūs esate išsigimęs. Dievas sukūrė vyrą ir moterį“, – kreipdamasis į LGBT atstovus kalbėjo P. Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.