„Laisviečių“ pareiškimai dėl koalicijos konservatoriaus neišgąsdino: kai bus rimti klausimai – susitelksime

Konservatorius Paulius Saudargas nesibaimina, kad politiniais partneriais nusivylimo nebeslepiantys „laisviečiai“ pasitrauks iš valdančiosios koalicijos. Politiko negąsdina ir Laisvės partijos atstovų pareiškimai, kad Ingridos Šimonytės vadovaujama Vyriausybė Seime nebeturi pasitikėjimo. Parlamento vicepirmininko teigimu, pastaruoju metu vis dažnėjančių trinčių sureikšminti nereikėtų, nes dešiniųjų koalicija vis dar pajėgi susitelkti, kai Seimą pasiekia tikrai svarbūs įstatymai.

 P. Saudargas<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
 P. Saudargas<br> J. Kalinsko (ELTA) nuotr.
Raskevičiaus akcija, kurioje viešai bus deginami grožinės ir mokslinės literatūros kūriniai. Raskevičiaus akcija, kurioje viešai bus deginami grožinės ir mokslinės literatūros kūriniai.<br> J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Raskevičiaus akcija, kurioje viešai bus deginami grožinės ir mokslinės literatūros kūriniai. Raskevičiaus akcija, kurioje viešai bus deginami grožinės ir mokslinės literatūros kūriniai.<br> J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Benas Brunalas

Nov 8, 2023, 9:25 AM

„Ne pirmą kartą Seime vyko balsavimas, kuris pasibaigė nepritarimu ministrų, Vyriausybės ar koalicijos partnerių atneštiems projektams. (...) Nieko čia stebuklingo ir naujo aš nematyčiau. Tačiau reikėtų pastebėti ir kitą dalyką: ši koalicija ir ši valdžia, kai reikėdavo, susitelkdavo. Esame priėmę šios kadencijos metu labai daug sudėtingų ir nelengvų sprendimų“, – „Žinių radijui“ sakė P. Saudargas, komentuodamas antradienį Seimo atmestą Vyriausybės iniciatyvą atsisakyti įstatymo nuostatos, kuria draudžiama pasakoti vaikams apie LGBT.

„Jei bus reikalas, jei bus rimti klausimai, tai visi į šoną mes bet kokias emocijas ir balsuos taip, kaip reikia Lietuvai“, – pridūrė konservatorius.

Politiko teigimu, apskritai nereikėtų sureikšminti pastaruoju metu vis dažniau į viešumą iškylančių trinčių dėl Laisvės partijai ypač svarbių įstatyminių projektų.

„Tai kultūrinių karų fronto klausimai. Kiekvienas Seimo narys turi savo nuomonę Seime. (...) Tada labiau užkaista temperatūra, nors tie klausimai gali būti nedidelės reikšmės, bet kadangi kiekvienas turi savo nuomonę, tai atrodo, kad čia kyla labai didelis ažiotažas“, – teigė konservatorius, pridurdamas, kad koalicijos gretose Laisvės partijos interesai nėra piktybiškai ignoruojami.

„Žmonės turi savo įsitikinimus, savo nuomonę ir turime gerbti vieni kitų nuomonę. Jokio mobingo nėra“, – apibendrino P. Saudargas.

ELTA primena, kad Seimas antradienį po pateikimo nepritarė įstatymo pataisai, kuria siūloma atsisakyti nuostatos, pagal kuria informacija apie tos pačios lyties asmenų santykius priskiriama prie žalingos nepilnamečiams. Galiausiai nutarta šią iniciatyvą atmesti.

Tai sukėlė Laisvės partijos atstovų pasipiktinimą: Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius konstatavo, kad Vyriausybė nebeturi šios parlamento daugumos pasitikėjimo. „Prieš šį įstatymo projektą balsavo 18 Tėvynės sąjungos frakcijos narių ir 5 Liberalų sąjūdžio nariai. Todėl aš šiandien valdančiajai koalicijai viešai užduodu klausimą – ar Vyriausybė, ministrė pirmininkė vis dar turi šios Seimo daugumos pasitikėjimą, kai eina kalba apie vertybinius ir žmogaus teisių klausimus?“ – antradienį žurnalistams sakė T. V. Raskevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.