Vyriausybė patvirtino rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo valdymo sektoriuje

Vyriausybė trečiadienį patvirtino Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtas rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo administravimo įstaigose ir institucijose.

Vyriausybė patvirtino rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo valdymo sektoriuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė patvirtino rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo valdymo sektoriuje.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vyriausybė patvirtino rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo valdymo sektoriuje.<br>T.Bauro nuotr.
Vyriausybė patvirtino rekomendacijas dėl darbo apmokėjimo sistemos nustatymo viešojo valdymo sektoriuje.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 8, 2023, 3:07 PM

Kaip praneša VRM, rekomendacijose nustatytos gairės bei kriterijai, pagal kuriuos bus formuojama valstybės ar savivaldybės institucijos vidinių pareigybių lygių struktūra, pareiginės algos koeficientų intervalai, nustatoma pareiginė alga, mokamos priemokos, skatinamai ir apdovanojimai.

Pasak vidaus reikalų viceministrės Sigitos Ščajevienės, naujoje Valstybės tarnybos įstatymo redakcijoje įtvirtinta lankstesnė ir teisingesnė darbo apmokėjimo sistema atneš teigiamą pokytį visiems, dirbantiems viešojo valdymo sektoriuje.

„Atsisakius centralizuoto darbo užmokesčio nustatymo modelio, įstaigos galės lanksčiau ir efektyviau valdyti savo resursus. Įstatyme įtvirtintos tik minimalios algos atitinkamai pareigybei, taip įgalinant įstaigų vadovus pagal Vyriausybės patvirtintas rekomendacijas nustatyti įstaigos darbo apmokėjimo sistemą. Nuo šiol kiekvienam valstybės tarnautojui bus išties aišku, už kokias kompetencijas, patirtį ir rezultatus gaunamas atitinkamas darbo užmokestis. O įstaigos vadovas galės lanksčiai naudoti resursus formuodamas komandą ir lengviau pasiekti įstaigos užsibrėžtų tikslų“, – teigė S. Ščajevienė.

Naujos redakcijos Valstybės tarnybos įstatyme, kuris įsigalios kitų metų pradžioje, įtvirtina, kad darbo apmokėjimo sistema nustatoma kolektyvinėje sutartyje, o jei jos nėra, darbo apmokėjimo sistemą nustato įstaigos vadovas, pranešime žiniasklaidai pažymi ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.