A. Anušauskas nesutinka su jam tenkančia kritika: tai primena Rusijos propagandą

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas atmeta kritiką dėl retų apsilankymų Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) posėdžiuose. Politikas nesutinka ir su šalies vadovo vyriausiuoju patarėju Kęstučiu Budriu, pasak kurio įtampos tarp ministro ir komiteto pirmininko Lauryno Kasčiūno yra matomos „plika akimi“. A. Anušausko manymu, tokia Prezidentūros pozicija yra nesolidi, o viešojoje erdvėje keliami klausimai primena Rusijos propagandos naratyvus.

 Lrytas.lt koliažas.
 Lrytas.lt koliažas.
 A. Anušauskas<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 A. Anušauskas<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 A. Anušauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A. Anušauskas<br>G.Bitvinsko nuotr.
 A. Anušauskas<br>KAM / A. Pliadžio nuotr.
 A. Anušauskas<br>KAM / A. Pliadžio nuotr.
Kęstutis Budrys<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Kęstutis Budrys<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
A. Anu<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
A. Anu<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Augustė Lyberytė

Nov 9, 2023, 9:19 AM

„Jeigu koks nors patarėjas ką nors mato plika akimi – žinote, šiuo atveju tai neatrodo solidžiai ir kompetentingai“, – ketvirtadienį „Žinių radijui“ sakė A. Anušauskas.

„Mes kiekvienas dirbame savo srityje, darome tai, ką reikia padaryti. O visa kita yra vertinimų dalykai“, – aiškino jis.

Politikas taip pat atmeta kritiką, esą retai dalyvauja Seimo NSGK posėdžiuose – tokios melagienos, pasak jo, primena Kremliaus skleidžiamą dezinformaciją.

„Aš iš pradžių pagalvojau, kad tai yra Rusijos propagandos produktas, nes Rusijos propaganda tą labai aktyviai tiražuoja“, – kalbėjo Vyriausybės narys.

„Tas melas nuolat tiražuojamas, bet kadangi vedu statistiką, jūs visada galite manęs paprašyti ir aš detaliai ją pateiksiu“, – patikino jis.

Ministras pakartojo, kad į dalį posėdžių jis nebuvo kviečiamas, taip pat dažnai komiteto posėdžiai sutapdavo su užsienio komandiruotėmis.

„Todėl aš siūlau, bent jau iš žurnalisto pusės, arba rimtai ta tema domėtis ir gauti reikalingą informaciją, arba tiesiog netiražuoti tų melagingų žinių“, – pridūrė jis.

Pastarąją savaitę opozicijai priklausantys Seimo NSGK nariai prakalbo, kad jau kurį laiką besitęsiančios įtampos tarp krašto apsaugos ministro ir NSGK pirmininko trukdo reikiamų sprendimų gynybos srityje priėmimui. Politikai Eltai teigė, kad šie nesutarimai yra nulemti to, jog A. Anušauskas atsidūrė NSGK pirmininko šešėlyje. Seimo mažumai priklausantys NSGK nariai taip pat akcentavo, kad reikiamą sutarimą pasiekti trukdo ir tai, kad ministras yra retas svečias komiteto posėdžiuose.

Visgi pats A. Anušauskas su opozicijos kritika visiškai nesutinka. Ministras teigia, kad nepaisant kartais išsiskiriančių jo ir L. Kasčiūno vizijų, svarbiais klausimais konsensusą su NSGK pirmininku pavyksta atrasti. A. Anušauskas taip pat pabrėžia posėdžius praleidžiantis tik tuomet, kai tam yra svari priežastis.

Apie šią situaciją klausiamas K. Budrys pripažino, kad įtampa tarp politikų yra matoma plika akimi.

„Jos yra plika akimi matomos, tačiau neišvengiamos, kaip ir normalioje demokratijoje, o santykių partijoje aš papildomai nesiimsiu komentuoti“, – sakė prezidento vyriausiasis patarėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.