Latvijai priėmus Partnerystės įstatymą, Laisvės partijos vadovybė tikisi panašių sprendimų ir Lietuvoje

Latvijos parlamentui ketvirtadienį priėmus Partnerystės įstatymą, Laisvės partijos vadovybė tikisi panašių sprendimų ir Lietuvoje.

Aušrinė Armonaitė<br>Žygimantas Gedvila (ELTA) nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>Žygimantas Gedvila (ELTA) nuotr.
LGBTQ+ <br>Asmeninio archyvo nuotr.
LGBTQ+ <br>Asmeninio archyvo nuotr.
LGBTQ+ <br>Asmeninio archyvo nuotr.
LGBTQ+ <br>Asmeninio archyvo nuotr.
LGBTQ+ <br>Asmeninio archyvo nuotr.
LGBTQ+ <br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Raminta Majauskaitė

Nov 9, 2023, 4:45 PM

„Nuostabi žinia ir viltis, kad prisijungsime prie savo kaimynų pergalėje už žmogaus teises“, – feisbuke ketvirtadienį paskelbė Laisvės partijos pirmininkė Aušrinė Armonaitė.

Partijos vicepirmininko Vytauto Mitalo teigimu, jis dės pastangas, kad Lietuva pasektų šiuo pavyzdžiu.

„Valio braliukams! Lietuvoje tai pasiekti liko paskutinė – priėmimo stadija. Darysiu viską, kad šis pavyzdys lemtų pokytį ir Lietuvoje“, – taip pat feisbuke paskelbė V. Mitalas.

Visgi kol kas Seime su LGBT bendruomene susiję klausimai kelią skinasi sunkiai. Antradienį Seimas po pateikimo nepritarė įstatymo pataisai, kuria siūloma atsisakyti nuostatos, pagal kuria informacija apie tos pačios lyties asmenų santykius priskiriama prie žalingos nepilnamečiams. Galiausiai nutarta šią iniciatyvą atmesti.

Tai sukėlė Laisvės partijos atstovų pasipiktinimą. Žmogaus teisių komiteto (ŽTK) pirmininkas Tomas Vytautas Raskevičius konstatavo, kad Vyriausybė nebeturi šios parlamento daugumos pasitikėjimo.

Seime įtampas vis dar kelia ir civilinės sąjungos projektas. Gegužės mėnesį Lietuvos parlamentas po svarstymo pritarė valdančiosios daugumos partijų inicijuotam Civilinės sąjungos įstatymo projektui. Tam, kad jis būtų priimtas, Seimo nariai turės balsuoti dar kartą.

Įstatymą skeptiškai vertina ir jo palaikyti nesutinka dalis Seimo narių valdančiojoje daugumoje ir opozicijoje.

Savo ruožtu, Laisvės partija kritikuoja tokius politikų pasisakymų ir net svarsto blokuoti kai kurias TS-LKD iniciatyvas, nes šie, Laisvės partijos nuomone, nerodo pakankamai pastangų įtikinti abejojančius partiečius balsuoti už Civilinę sąjungą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.