„Ekspertai.eu“ patalpose – policijos kratos: pareigūnai lankėsi ir skandalistų A. Nako bei D. Glazkovo namuose

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, policija antradienį atliko kratas dezinformaciją skleidžiančio portalo ekspertai.eu patalpose ir šią paskyrą administruojančių asmenų Audriaus Nako bei Dmitrijaus Glazkovo gyvenamosiose vietose. 

Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, policija antradienį atliko kratas dezinformaciją skelbiančio portalo ekspertai.eu patalpose ir šią paskyrą administruojančių asmenų Audriaus Nako bei Dmitrij Glaskov gyvenamosiose vietose.<br> lrytas.lt montažas.
Naujienų portalo lrytas.lt žiniomis, policija antradienį atliko kratas dezinformaciją skelbiančio portalo ekspertai.eu patalpose ir šią paskyrą administruojančių asmenų Audriaus Nako bei Dmitrij Glaskov gyvenamosiose vietose.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 4:37 PM, atnaujinta Nov 14, 2023, 5:31 PM

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis.

„Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pornografinio turinio tinklalapyje ekspertai.eu publikavimo“, – portalui lrytas.lt nurodė R.Matonis.

Kas buvo paimta kratų metu, policijos atstovas nekomentavo.

Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė portalui lrytas.lt pranešė, kad įtarimai šioje baudžiamojoje byloje kol kas niekam nepareikšti.

Tai, kad antradienį anksti ryte sulaukė policijos pareigūnų vizito, dar vieno kontroversiškai vertinamo veikėjo Vaido Žemaičio youtube kanale patvirtino ir pats A.Nakas. Jis nurodė, kad kratų metu buvo paimtos jo ryšio priemonės, todėl jis neva kalbėjo iš seno telefono, kurį policijos pareigūnai paliko.

„Dėl ko esu kaltinamas, ir ne tik aš, nes krata padaryta ir pas mano vieną kolegą, nežinau, ar pas kitą ir trečią, tai fantastiškas dalykas, aš šiandien laidoje būtinai apie tai pakalbėsiu, nors mūsų aparatūrą iš studijos visą išnešė – viską išnešė, absoliučiai visus kompiuterius, diskus – viską. (...)

Esmė, kad kaltinimai man yra (...) dėl mūsų ekspertai.eu publikacijos, kuri yra pažymėta su ženklu N-18“, – kalbėdamas su V.Žemaičiu aiškino A.Nakas.

Situaciją savo feisbuko paskyroje pakomentavo ir kitas prorusiškomis pažiūromis pagarsėjęs veikėjas Kazimieras Juraitis:

„Vyksta kažkokia slapta operacija – kaip supratau, siekiama sunaikinti mūsų televizijos centrą, kur įsikūrusi ir „Ekspertų TV“. Buvome sutarę, kad 11 valandą filmuosimės, ir dingo visi žmonės, kurie turėjo būti susiję su tuo filmavimu.“

Pasak K. Juraičio, „Ekspertų TV“ antradienį ketino aptarti kito prorusiško veikėjo, už pasikėsinimą šnipinėti Rusijai nuteisto Algirdo Paleckio įkalinimo sukaktį.

2016 metų Grėsmių Nacionaliniam saugumui ataskaitoje Valstybės saugumo departamentas (VSD) portalą ekspertai.eu priskyrė prie prorusiškos propagandos sklaidos priemonių.

Tuo tarpu A.Nakas buvo minimas dalyje „Rusijai parankūs politiniai visuomeniniai judėjimai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.