E. Gentvilas: tikiuosi, kad balsų biudžetui nepritrūks ir T. V. Raskevičiaus samprotavimai netaps kasdienybe

Antradienį iš Seimo plenarinio posėdžio išbraukus pirmąjį 2024 m. valstybės biudžeto svarstymą, parlamento Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas tikisi, kad projektui ateityje balsų nepritrūks. Pasak jo, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas (BFK) padarė „techninę klaidą“, tačiau klausimų kelia poros „laisviečių“ balsavimas kartu su opozicija.

 Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Tomas Vytautas Raskevičius, Aušrinė Armonaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 11:16 AM

„Padaryta techninė klaida, kuri buvo daroma beveik kiekvienais metais, pernai Mykolas Majauskas to nepadarė, opozicija neatkreipė dėmesio, tai pagarba opozicijai, kad pastebėjo ir kankina mus. Dėl tokio vyksmo niekas nevyksta, na, įvyks po kelių dienų arba kitą savaitę. Terminus biudžeto svarstymui reikalingus išlaikysime“, – antradienį Seime žurnalistams teigė E. Gentvilas.

„Tikiuosi, kad balsų (biudžeto projektui – ELTA) nepritrūks, Tomo Vytauto Raskevičiaus pasamprotavimai, kuriuos jis šiandien ir realizuoja, netaps kasdienybe. Tikiuosi iš kolegų atsakingo žiūrėjimo į priekį. Nesmerkiu šiandieninio jų balsavimo, galbūt procedūriškai jie ir teisingai pabalsavo (...), bet svarbu, kas apskritai vyks su biudžetu ir Laisvės partija vertins bendrus koalicinius įsipareigojimus“, – pažymėjo jis.

Antradienį iš Seimo plenarinių posėdžių buvo išbrauktas pirmasis 2024 m. valstybės biudžeto svarstymas.

Už tokį opozicinės Darbo partijos frakcijos siūlymą balsavo 63, prieš – 53, susilaikė 6 parlamentarai.

Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis pateikęs siūlymą tikino, kad Seimo BFK išvada dėl biudžeto neatitiko parlamento statute keliamų reikalavimų.

Tuo tarpu BFK pirmininkas Mindaugas Lingė aiškino, kad tokios komiteto išvados yra įprasta praktika, o siūlymai biudžetui yra nepagrįsti finansiniais šaltiniais.

Už siūlymą balsavo du „laisviečiai“

Siūlymas išbraukti biudžeto svarstymą iš antradienio darbotvarkės buvo priimtas opozicijos frakcijų atstovų ir dviejų „laisviečių“, Ievos Pakarklytės ir Tomo Vytauto Raskevičiaus dėka. Jeigu minėti du parlamentarai būtų balsavę prieš arba susilaikę, tuomet dėl siūlymo būtų reikėję perbalsuoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.