G. Landsbergis: Lietuvos mentalitetas ir politinis DNR yra sukurtas priešintis

Lietuvos mentalitetas ir politinis DNR yra sukurtas priešintis, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis čekų naujienų portalui „iROZHLAS“, komentuodamas beveik dvejus metus trunkantį karą Ukrainoje.

G. Landsbergis<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis<br>Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
G. Landsbergis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
G. Landsbergis<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 6:22 PM

Ministro teigimu, Lietuvos poziciją Rusijos atžvilgiu bei šalies mentalitetą apskritai veikia geopolitinė realybė. Tiksliau – Lietuvos buvimas valstybės agresorės pasienyje, pažymi G. Landsbergis.

„Mūsų, lietuvių, mentalitetas šiek tiek skiriasi nuo kitų, pavyzdžiui, Vidurio ar Vakarų Europos šalių. Esame pasienio šalis. Kai kas nors įvyksta, tai iš esmės vyksta pas mus. Neturime pranašumo būti už šimtų kilometrų nuo pavojaus“, – teigė G. Landsbergis.

„Mūsų mentalitetas, taip pat ir politinis DNR yra skirtas pasipriešinimui. Nesakau, kad tai idealu“, – pridūrė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Šis faktas, leidžia suprasti G. Landsbergis, ir yra vienas iš motyvų, skatinančių garsiai kalbėti apie saugumo problemas euroatlantiniams partneriams.

„Mes sakome Europai, kad mums reikia daugiau karių, daugiau išteklių gynybai, reikia sieti tvirtesnio konsensuso dėl mūsų gynybinių pajėgumų, ir norėtume, kad laikytumėmės dar griežtesnės pozicijos. (...) Jei to nedarytume, būtume pirmieji kritę“, – sakė G. Landsbergis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.