Laisvės partija į prezidento rinkimus kelia D. Žalimo kandidatūrą

Laisvės partija artėjančiuose prezidento rinkimuose iškėlė buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Dainius Žalimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Žalimas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 14, 2023, 9:05 PM, atnaujinta Nov 14, 2023, 9:15 PM

Apie tai antradienio vakarą D. Žalimas patvirtino LRT televizijai. Netrukus po to žinią išplatino ir Laisvės partija.

„Drąsūs sprendimai, pagarba kiekvienam, atvirumas – šiais principais ir Konstitucija vadovaujuosi 30 savo teisininko karjeros metų. Esu tikras, kad šie principai svarbiausi ir būtini modernios šalies prezidentui. Telkiančiam ir atviram lyderiui, nebijančiam priimti svarbius, kad ir nepopuliarius sprendimus. Savo kompetencija ir patirtimi noriu svariai prisidėti prie modernios, stiprios ir vieningos Lietuvos kūrimo. Noriu būti prezidentu, kuris yra teisingas visiems. Kaip tik to mes šiandien ir nematome“, – išplatintame pranešime nurodo D. Žalimas.

Tai, jog „laisviečiai“ svarsto apie D. Žalimą kaip galimą kandidatą į šalies vadovo postą, viešojoje erdvėje diskutuota ir anksčiau – Laisvės partijos atstovai tokios informacijos nei tvirtino, nei neigė.

„Kalbant apie buvusio Konstitucinio Teismo pirmininko Dainiaus Žalimo lyderystę – ji teisme buvo labai ryški, akivaizdi. Jis liberaliąją demokratiją saugojo, saugojo Konstituciją net ir sunkiausiomis akimirkomis, kai ji buvo puolama. Matyt, Dainiaus Žalimo reikia Lietuvai viena ar kita forma“, – rugsėjį interviu Eltai teigė A. Armonaitė, klausiama, ar D. Žalimas gali tapti Laisvės partijos remiamu kandidatu.

Šiuo metu profesorius D. Žalimas yra Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Teisės fakulteto dekanas. Anksčiau – nuo 2011 iki 2021 metų – buvo Konstitucinio Teismo teisėjas, nuo 2014 m. jo pirmininkas.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 4 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.