A. Bilotaitė: bendruomenės pareigūnas turi būti centrinė nusikaltimų prevencijos ašis

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė ir policijos generalinis komisaras Renatas Požėla trečiadienį susitiko su visais šalies bendruomenės pareigūnais. Kaip praneša ministerija, susitikime aptartas bendruomenės pareigūno vaidmuo ir jam reikalingi įrankiai stiprinant nusikaltimų prevenciją.

Agnė Bilotaitė, Renatas Požėla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Renatas Požėla<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Žygimantas Pavilionis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė, Renatas Požėla <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Bilotaitė, Renatas Požėla <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Agnė Bilotaitė<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 12:53 PM

A. Bilotaitės teigimu, ministerija kartu su Policijos departamentu skirs ypatingą dėmesį bendruomenės pareigūnų parengčiai, jų kvalifikacijos tobulinimui bei aprūpinimui darbo priemonėmis, kurios reikalingos specifinėms prevencinėms veikloms.

„Kai kalbame apie nusikaltimų prevenciją visų akys neišvengiamai krypsta į bendruomenės pareigūnus, nes jie geriausiai žino, kas vyksta jų prižiūrimose teritorijose, pažįsta kone kiekvieną žmogų“, – teigė vidaus reikalų ministrė.

„Suprantama, kad prevencija nėra tik policijos reikalas – bendram tikslui turime susitelkti visi: švietimo, socialiniai darbuotojai, tėvai ir mokytojai, vietos bendruomenės“, – pridūrė ji.

Pasak Vidaus reikalų ministerijos (VRM), šiais metais vienu nusikaltimų prevencijos prioritetų įvardinta kova su narkotikų platinimu ir vartojimu mokyklose. Anot A. Bilotaitės, bendruomenės policijos pareigūnų vaidmuo psichoaktyviųjų medžiagų prevencijoje turi būti visapusiškas.

„Bendruomenės pareigūnų laukia ne kasdienis darbas, o atsakinga ir svarbi misija. Nuo pareigūnų požiūrio ir gebėjimo aktyviai ir kūrybiškai organizuoti prevencines veiklas, įtraukti į saugios aplinkos kūrimą kuo daugiau vietos žmonių priklauso labai daug“, – pažymėjo ministrė.

Bendruomenės ir kitiems policijos pareigūnams ketinama organizuoti kvalifikacijos tobulinimą narkotikų prevencijos klausimais. Bus siekiama perimti kitų šalių gerąją patirtį ir veiksmingas prevencijos priemones, prevencijos planavimą ir įgyvendinimą, rašoma VRM pranešime žiniasklaidai.

Taip pat, ministerijos teigimu, planuojama peržiūrėti ir teisinį reguliavimą, kuris nustato valstybės ir savivaldybės institucijų bendradarbiavimą kovojant su neteisėtos narkotikų apyvartos reiškiniu.

Šiuo metu šalyje dirba 142 bendruomenės pareigūnai. Iš viso planuojama suformuoti 163 bendruomenės pareigūnų pareigybes, informuoja VRM.

Bendruomenės pareigūnų veikla pradėta vykdyti nuo 2015 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.