Pagreitį įgyja Vokietijos brigados priėmimo Lietuvoje darbai

Užtikrinant Lietuvos ir Vokietijos karinį bendradarbiavimą, pagreitį įgyja Lietuvos pasiruošimo priimti Vokietijos brigadą Lietuvoje darbai, rašoma pranešime spaudai.

 Pagreitį įgyja Vokietijos brigados priėmimo Lietuvoje darbai<br> Krašto apsaugos ministerijos (KAM) nuotr
 Pagreitį įgyja Vokietijos brigados priėmimo Lietuvoje darbai<br> Krašto apsaugos ministerijos (KAM) nuotr
Daugiau nuotraukų (1)

Krašto apsaugos ministerija

Nov 15, 2023, 10:15 AM

„Gruodžio mėnesį bus pasirašytas Vokietijos brigados priėmimo Lietuvoje įgyvendinimo planas, kuris apims civilinę ir karinę infrastruktūrą. Todėl labai svarbu sutelkti visų valstybės institucijų bendras pastangas, įskaitant ir savivaldybes bei privatų sektorių, šio plano įgyvendinimui“, – sako krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Ateinančių metų antrajame pusmetyje bus pasirašyta tarpvalstybinė sutartis, kuri bus teikiama ratifikuoti Seimui.

Į Lietuvą atvyksianti Vokietijos kovinė brigada bus puikiai parūpinta, gerai ginkluota, pasiruošusi patiems įvairiausiems gynybos scenarijams. Brigados kariai į Lietuvą atvyks palaipsniui – jau nuo 2024 metų Lietuva priims pirmuosius karius, o iki 2027-ųjų planuojama priimti visą Vokietijos brigadą. Vokiečių kariai įsikurs Vilniuje ir Kaune, tačiau tam tikri logistiniai elementai planuojami ir kitose Lietuvos vietose.

Anot ministro, vienas iš svarbiausių Vokietijos brigados priėmimo uždavinių – sutarti dėl civilės infrastruktūros, įtraukiant ir visas būtinas paslaugas kartu su kariais atvykstančioms šeimoms. Taip pat sustiprinti susisiekimo paslaugas – keliai, traukiniai, lėktuvai bus svarbūs ne tik Lietuvoje dislokuotiems Vokietijos kariams, bet ir Lietuvos verslui, be to, bus naudingi ir visai Lietuvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.