Kas nulems sprendimą dėl antrosios kadencijos šalies vadovo poste, G. Nausėda neatskleidžia

Užsiminęs, kad sprendimui dėl antrosios kadencijos šalies vadovo poste liko „vienas nežinomasis“, prezidentas Gitanas Nausėda aiškiai nenurodo, kokio atsakymo, lemsiančio jo sprendimą, laukia. Visgi, Daukanto aikštės rūmų lyderis tvirtina, kad svarbu įsivertinti ir tai, ar sugebės atlaikyti ne tik fizinį, bet ir psichologinį krūvį, kurio reikalauja darbas Prezidentūroje.

 G. Nausėda<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 G. Nausėda<br> Ž. Gedvilos (ELTA) nuotr.
 G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
 G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
 G. Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 G. Nausėda<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
 G. Nausėda<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Augustė Lyberytė

Nov 16, 2023, 11:11 AM

„Visada būna tam tikrų nežinomųjų – turime ir sveikatą pasitikrinti, ir kitus dalykus. Tą darau reguliariai, esu geros sportinės formos, bet noriu ir toliau žinoti, kad tikrai fiziniai, psichologiniai ir kiti krūviai gali būti atlaikyti dar penkerius metus žvelgiant į priekį“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė G. Nausėda, paklaustas, kokio galutinio atsakymo laukia.

Jis pakartojo, kad sprendimą dėl dalyvavimo rinkimuose paskelbs gruodį – dar prieš išvykdamas į Europos Vadovų Tarybą (EVT).

„Iš tikrųjų, atsakomybę dėl šalies jaučiu. Matau didelį susipriešinimą, matau konkurenciją be taisyklių. Ką gi, reikia iš tikrųjų dar daug padirbėti, kad Lietuvoje būtų šiek tiek daugiau tarpusavio supratimo, pagarbos. Tikiuosi, kad ateinantys rinkimai – ne tik prezidento, bet ir kiti rinkimai – atsakys į šį klausimą ir leis Lietuvai toliau kurti savo gerovę“, – kalbėjo jis.

ELTA primena, kad trečiadienį, kalbėdamas LNK televizijai, G. Nausėda mįslingai užsiminė, jog yra beveik apsisprendęs dėl antrosios kadencijos šalies vadovo poste. Liko, pasak jo, tik sulaukti vieno atsakymo.

„Iš esmės esu apsisprendęs, tik vienas nežinomasis, į kurį gausiu atsakymą netrukus“, – užsiminė G. Nausėda.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.