Socialdemokratų kandidatą į prezidentus V. Blinkevičiūtė žada gruodį: aptarė ir savo galimybes

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkė, europarlamentarė Vilija Blinkevičiūtė tvirtina, kad šios partijos kandidatas į Lietuvos prezidento postą turėtų paaiškėti gruodį – greičiausiai tai bus pačių socialdemokratų atstovas.

Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D.Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>T.Bauro nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Vilija Blinkevičiūtė.<br>D. Labučio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 17, 2023, 8:44 AM, atnaujinta Nov 17, 2023, 8:52 AM

Tiesa, ar pati mato save prezidento kėdėje, V.Blinkevičiūtė ir toliau neatskleidžia.

„Sveikintina, kad žmonėms bus iš ko pasirinkti, kad ne vienas, ne du ir ne penki, o bus, ko gero, daugiau.

Mes, socialdemokratai, irgi kelsim kandidatą – skyrių siūlymai yra, esam suplanavę, kad, ko gero, gruodžio mėnesį mes turėtume paskelbti savo sprendimą dėl kandidato į Lietuvos Respublikos prezidentus.

Viskas vyksta pagal planą – reikia šiek tiek luktelti“, – „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ teigė socialdemokratų lyderė.

Pasak V.Blinkevičiūtės, partijos skyriai iškėlė jau ne vieną kandidatą, tarp jų – gerai žinomi socialdemokratų veidai.

„Yra ir Vytenis Andriukaitis, ir Juozas Olekas, ir Gintautas Paluckas, ir Nerijus Cesiulis. Ir Vilija Blinkevičiūtė yra, be abejo. Tai tikrai turime iš ko rinktis“, – kalbėjo ji.

Visgi ar pati norėtų kandidatuoti į šalies vadovo postą, V.Blinkevičiūtė ir toliau neatskleidžia.

„Jau ne kartą esu sakiusi, kad kiekvieną kartą į kokią poziciją, postą bepretenduotum, kiekvienas žmogus, ar aš, ar kitas, turi labai gerai apsvarstyti, ar geba, ar gali, ar tinkamai atliks pareigas.

Tiesą sakant, aš iš tikrųjų mąstau ir tikrai niekada nepriimu spontaniškų sprendimų, ir tikrai nepriimsiu visko neįvertinusi. Ilgai gyvenu, daug metų esu politikoje, todėl sprendimas bus labai pamatuotas ir pasvertas“, – aiškino LSDP vadovė, pridūrusi, kad kandidatas greičiausiai bus partinis.

„Mes svarstysime, ar partinis, ar nepartinis, bet tikrai kandidatas bus, ir tai yra svarbiausia. Kol kas kalba eina apie mūsų partijos, apie partinį kandidatą“, – pažymėjo V.Blinkevičiūtė.

Anot jos, socialdemokratų partija yra didelė, lyderių taip pat yra ne vienas, todėl netrukus sprendimai bus priimami ne tik dėl prezidento, bet ir dėl Seimo, Europos Parlamento (EP) rinkimų.

„Viską spręsime tikrai labai labai nuosekliai ir visuose rinkimuose dalyvausime.

Kol nėra priimta bendrų mūsų partijoje sprendimų, niekada nesielgiu taip, kad vienasmeniškai kažkokią informaciją pateikčiau, o paskui galbūt ne taip bus? Žinote, čia yra nesolidu“, – svarstė LSDP pirmininkė.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras paskelbė 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi 3 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus ir aktyvistas Antanas Kandrotas.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.