„Laisviečius“ palikusi S. Lengvinienė: civilinei sąjungai dar reikia laiko

Iš Seimo Laisvės frakcijos į Demokratų frakciją „Vardan Lietuvos“ perėjusi parlamentarė Silva Lengvinienė teigia, kad dar reikia laiko, jog Civilinės sąjungos įstatymas būtų išdiskutuotas. Visgi anksčiau civilinę sąjungą palaikiusi politikė vengė atsakyti, kaip dėl šio klausimo balsuos priėmimo stadijoje.

Silva Lengvinienė.<br> Andrius Ufartas (ELTA) nuotr.
Silva Lengvinienė.<br> Andrius Ufartas (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 10:43 AM

„Manau, šitas klausimas nėra iki galo išdiskutuotas visuomenėje. Aš bandžiau du metus kalbėtis su savo rinkėjais, tai labai sunkiai sekėsi. Man atrodo, tam klausimui dar reikia laiko“, – žurnalistams Seime sakė S. Lengvinienė.

„Žiūrėsime, jei dar išdiskutuosime, tai laikas parodys“, – atsakyti, ar palaikus civilinę sąjungą vengė buvusi „laisvietė“.

Visgi S. Lengvinienė akcentuoja visada palaikysianti žmogaus teises ir tikina širdyje esanti liberalė.

S. Lengvinienė taip pat neatskleidžia, kaip balsuos dėl ateinančių metų biudžeto. Dėl šio klausimo politikė tikina diskutuosianti naujojoje frakcijoje.

Politikė taip pat pažymi, kad sprendimas palikti Laisvės frakciją brendo jau nuo savivaldos rinkimų.

„Iš tiesų tas sprendimas nebuvo lengvas, bet jis brendo gana ilgai. Jau po savivaldos rinkimų aš mąsčiau apie tą žingsnį. Ir kadangi esu vienmandatėje išrinkta, tai klausau savo rinkėjų. Ir jie per savivaldos rinkimus parodė, kad nepalaiko mano pasirinkimo ir tiesiog paskatino mane pasirinkti kitą frakciją, kuri daugiau atliepia regionų žmonių lūkesčius“, – sakė ji.

Antradienį ryte Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad prie jos jungiasi parlamentarė S. Lengvinienė. Ji pasitraukė iš Laisvės frakcijos Seime. Frakciją pakeitusi politikė pažymėjo, kad su Demokratų sąjunga dalyvaus ir kitų metų Seimo rinkimuose.

S. Lengvinienei išėjus, Laisvės frakcijoje lieka 10 narių, valdančiojoje daugumoje – 73 nariai iš 141.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.