E. Gentvilas neatmeta, kad gali tekti dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis: nereikia dėl to bijoti

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad nereikia bijoti darbo mažumos Vyriausybės sąlygomis. Taip parlamentaras sureagavo į parlamentarės Silvos Lengvinienės pasitraukimą į opoziciją.

Eugenijus Gentvilas.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Nov 21, 2023, 11:23 AM

„Mes užvakar ne vienas pasidžiaugėme, kad ši koalicija skiriasi nuo ankstesnių, kad nemažėja. Yra problemų, čia niekas nepaneigs ir nebandysiu neigti, bet faktiškai ji nebuvo sumažėjusi. Šiandieną jau reikia pripažinti, kad prarandame vieną narį, kuris pereina į opoziciją“, – antradienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Politikas neatmeta galimybės, kad S. Lengvinienės pėdomis gali pasekti ir daugiau parlamentarų, ir dėl to, pasak jo, valdančioji koalicija gali prarasti daugumą Seime. Visgi E. Gentvilas akcentuoja, kad šio proceso nereikėtų gąsdintis.

„Jeigu kažkas bando mus pagąsdinti, kad žiūrėkite – teks jums dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis, tai nereiškia, kad kas nors išsigando. Aš neatmetu galimų tolesnių dezinformacinių procesų, nes teks jums dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis, tai gali nutikti. Ir jeigu kas nors bando mus pagąsdinti, kad jums teks dirbti mažumos Vyriausybės sąlygomis, tai nereiškia, kad kas nors išsigando“, – sakė E. Gentvilas.

„Vakar (koalicinėje taryboje – ELTA) pabandėme padėlioti mūsų tolesnius veiksmus, aš nematau kažkokių baisių plyšių, tačiau ne nuo mūsų priklausančios aplinkybės gali atvesti prie to, kad dezintegracija gali tęstis“, – akcentavo politikas.

Antradienį ryte Seimo Demokratų frakcija „Vardan Lietuvos“ pranešė, kad prie jos jungiasi parlamentarė S. Lengvinienė. Ji pasitraukė iš Laisvės frakcijos Seime. Frakciją pakeitusi politikė pažymėjo, kad su Demokratų sąjunga dalyvaus ir kitų metų Seimo rinkimuose.

S. Lengvinienei išėjus, Laisvės frakcijoje lieka 10 narių, valdančiojoje daugumoje – 73 nariai iš 141.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.