Koalicijos gretos menksta: S. Lengvinienė Laisvės partiją iškeitė į S. Skvernelio draugiją

Seimo narė dr. Silva Lengvinienė pasitraukė iš Laisvės partijos ir prisijungė prie opozicinės Seimo Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“.

Silva Lengvinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Silva Lengvinienė<br>V.Skaraičio nuotr.
Silva Lengvinienė, Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Silva Lengvinienė, Aušrinė Armonaitė<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 9:51 AM

„Sprendimas palikti Laisvės partiją nebuvo lengvas, nors brendo jau ilgą laiką. Jos nariai – jauni, iniciatyvūs ir aktyvūs politikai, bet dirbant kartu išryškėjo, kad partijos prioritetas yra didmiesčių gyventojai, o regionai dažnai paliekami nuošalyje“, – Demokratų frakcijos pranešime žiniasklaidai sako S. Lengvinienė.

„Tarkim, palaikomos sveikatos įstaigų reformos, apribojančios svarbių paslaugų prieinamumą net ir mažesnių savivaldybių centruose, per mažai dėmesio skiriama švietimo iššūkiams spręsti, o frakcijos viduje pristabdomos mano iniciatyvos, atliepiančios vyresnio amžiaus ir mažesniuose miestuose bei kaimuose gyvenančių žmonių problemas“, – priduria parlamentarė.

S. Lengvinienė pažymi, kad su Demokratų sąjunga dalyvaus ir kitų metų Seimo rinkimuose.

„Turiu pažymėti, kad visą šį laiką girdėjau savo rinkėjus, kurie ragino priimti sprendimus ir rinktis labiau regionų gyventojų lūkesčius atliepiančią politinę jėgą. Visa tai įvertinusi ir gerai apgalvojusi nusprendžiau prisijungti prie Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ ir su šia politine jėga dalyvausiu Seimo rinkimuose“, – sako Seimo narė.

Frakcijos seniūno Sauliaus Skvernelio teigimu, artėjančių rinkimų kontekste S. Lengvinienės, kaip lyderės Kaišiadorių-Elektrėnų regione, prisijungimas sustiprins gyventojų pasitikėjimą Demokratų sąjunga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.