E. Gentvilui kelia abejonių teismo sprendimas „MG Baltic“ byloje: metė šešėlį

Liberalų sąjūdžio vicepirmininkas Eugenijus Gentvilas pripažįsta, kad jam kelia abejonių Apeliacinio teismo sprendimas „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) byloje. Todėl liberalas tikina, kad ateinantį antradienį partijos valdyba svarstys kasacinio skundo galimybę.

Eugenijus Gentvilas.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Eugenijus Gentvilas.<br>A. Ufarto (ELTA) nuotr.
Seimas, Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Seimas, Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 22, 2023, 11:31 AM, atnaujinta Nov 22, 2023, 11:53 AM

„Visų pirma, krenta į akis stipriai skirtingi dviejų instancijų teismų sprendimai. Kai vienas teismas visus išteisina, o kitas visus vienaip ar kitaip įvertina kaip nusižengusius. Tai, matyt, kad Liberalų sąjūdis svarstys kasacinio skundo galimybę. Antradienį rinksis partijos taryba ir ten bandysime spręsti klausimą, ar kreipiamės kasaciniu skundu“, – Eltą informavo E. Gentvilas.

Politikas atkreipia dėmesį, kad Apeliaciniame teisme nagrinėjant „MG Baltic“ bylą nebuvo pateikti jokie nauji įrodymai.

„Apeliaciniame teisme nebuvo teikiami jokie nauji faktai ar įrodymai, lyginant su tuo, kas buvo ankstesnėje instancijoje. Kitaip sakant, nebuvo papildyta, neatsirado jokių naujų aplinkybių. Tai du teismai, greta esantys, teisėjai koridoriuje susitinkantys turbūt, mato tuos pačius dalykus ir vienas sako juoda, kitas sako – balta“, – sakė E. Gentvilas.

„Tai keistoka, kaip sakoma, kad negalima kritikuoti teismų sprendimų, bet abejoti man niekas negali drausti“, – pažymėjo jis.

Politikas tikina ir toliau neįžvelgiantis Liberalų sąjūdžio kaltės šioje istorijoje.

„Kalbant apie mūsų partiją aš ir toliau nesuprantu, ką partija galėjo daryti, jeigu jokie partijos veiksmai neužfiksuoti. Yra vertinimai dėl frakcijos narių vienokių ar kitokių balsavimų, kurie nepatvirtina MG Baltic norų ir kas įdomiausia, kad frakcija nėra partija, frakcija nėra juridinis asmuo“, – sakė E Gentvilas, pažymėdamas, kad nagrinėjamu laikotarpiu Liberalų sąjūdžio frakcijoje Seime buvo bent keturi nepartiniai asmenys.

„Baudžiama partija, dėl to, kad jos fanų klubas Seime kažką blogai padarė. Tai būtų tas pats kas bausti Kauno „Žalgirį“ kaip juridinį asmenį dėl kokių nors sirgalių gatvėje padarytų išdaigų. Tai taip ir jaučiamės kalti“, – teigė jis.

Apeliacinis teismas trečiadienį paskelbė keičiantis pirmos instancijos teismo sprendimą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Anksčiau išteisinti buvęs koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentas Raimondas Kurlianskis, buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis pripažinti kaltais dėl kyšininkavimo.

R. Kurlianskiui ir E. Masiuliui skirtos laisvės atėmimo bausmės: buvusiam koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui skirta 6 metų, eksparlamentarui – 5 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Apeliacinis teismas nusprendė kaltais pripažinti ir kitus anksčiau byloje išteisintus asmenis. Darbo partijos atstovas, Seimo narys Vytautas Gapšys pripažintas kaltu dėl kyšininkavimo, jam skirta 4 metų ir 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Apeliacinio teismo sprendimu kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažinti ir anksčiau išteisinti juridiniai asmenys byloje. „MG Grupei“ skirta 1 mln. eurų, Liberalų sąjūdžiui – 500 tūkst. eurų, o Darbo partijai – 400 tūkst. eurų bauda.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

2022 m. balandį Vilniaus apygardos teismas buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG grupė“) R. Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio vadovą E. Masiulį, eksparlamentarą Šarūną Gustainį, buvusį liberalą Gintarą Steponavičių, parlamentarą V. Gapšį, taip pat juridinius asmenys koncerną „MG Baltic“, dabar pakeitęs pavadinimą į „MG grupė“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją buvo išteisinęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.