E. Gentvilas tikina, kad Liberalų sąjūdis dalyvaus rinkimuose: sąskaitoje turime dvigubai daugiau nei skirta bauda

Nepaisant „MG Baltic“ byloje Apeliacinio teismo priimto sprendimo Liberalų sąjūdžiui skirti 376,6 tūkst. eurų siekiančią baudą, partija turi finansinių resursų dalyvauti artėjančiuose rinkimuose, tikina liberalų frakcijos Seime seniūnas Eugenijus Gentvilas. Visgi politikas teigia, kad dėl dalyvavo prezidento rinkimuose partija dar spręs kitą savaitę vyksiančiame valdybos posėdyje.

 Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Eugenijus Gentvilas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Nov 23, 2023, 11:49 AM

„Mes partijos sąskaitoje turime dvigubai daugiau negu reikalaujama mokėti. Taip kad nepergyvenkite, mes rinkimuose dalyvausime ir aš tikiu liberalų rinkėjų supratimu, kas čia yra įvykę ir kieno kaltės ir atsakomybės čia yra. Todėl aš tikiuosi artimiausiu metu su kolegomis sutelkti partiją tolesniems veiksmams ir mes tikrai dalyvausime rinkimuose“, – ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė E. Gentvilas.

Politikas mano, kad šį smūgį Liberalų sąjūdis atlaikys, kaip tai padarė ir 2016 metais.

„Vienasmenio partijos valdymo organo – partijos pirmininko nusikalstami veiksmai tampa atsakomybe partijai. Tai labai nemalonu, tai tikrai sudėtinga, kalbu ne apie finansinius aspektus, morališkai. Aš manau, kad mes turime atlaikyti. Mes esame parodę, kad smūgius atlaikome“, – pabrėžė jis.

Visgi politikas teigia, kad dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose partija dar spręs kitą savaitę vyksiančiame valdybos posėdyje.

„Spręsime antradienį partijos valdybos posėdyje. Aš nenoriu už tai kalbėti ir savo nuomonės sakyti“, – žurnalistams sakė E. Gentvilas.

Visgi politikas pabrėžė, kad Liberalų sąjūdžio pirmininkė ir realiausia partijos kandidatė V. Čmilytė-Nielsen niekaip nėra susijusi „MG Baltic“ byloje nagrinėtais įvykiais.

Vilnius, lapkričio 23 d. (ELTA). Opozicinės partijos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad Seimas turėtų įsivertinti, ar vis dar pasitiki parlamento pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, kuri vadovauja „MG Baltic“ byloje nuteistam Liberalų sąjūdžiui.

„Seimas galėtų patikrinti, ar Seimo pirmininkė turi pasitikėjimą, ar ne. Tai labai paprasta padaryti“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Pasak jo, pasitikėjimo procedūrą parlamento pirmininkei turėtų inicijuoti patys valdantieji. Juk, akcentavo politikas, dešinieji ateidami į valdžią kėlė aukštus būsimos politikos standartus.

„Aš manau, kad inicijuoti (procedūrą – ELTA) turėtų pati valdančioji koalicija ir didžiausia partija. Jų buvo keliami standartai... Tai Liberalų sąjūdis, matyt, nebeatitinka jiems“, – svarstė S. Skvernelis, neatmesdamas galimybės, kad šios iniciatyvos gali imtis ir pati opozicija.

„Tikėtina, kad taip ir bus. Bet nepamirškime, kad ir opozicijos viena partija turi lygiai tas pačias problemas, kaip ir Liberalų sąjūdis“, – sakė parlamentaras.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimu kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažinti ir anksčiau išteisinti juridiniai asmenys byloje. „MG Grupei“ skirta 1,1 mln. eurų, Liberalų sąjūdžiui – 376,6 tūkst. eurų, o Darbo partijai – 300 tūkst. eurų bauda.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.