Į policiją atvykęs E. Masiulis: ši byla yra su politikos prieskoniais

Į policijos įstaigą Klaipėdoje dėl bausmės atlikimo atvykęs vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje nuteistas buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis tvirtino tikintis, kad Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) priims jam palankų sprendimą.

Eligijus Masiulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Eligijus Masiulis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

Nov 24, 2023, 3:45 PM

„Ar ji gali būti gera (nuotaika – ELTA)? Aišku, kad ne. Žmogiškąja prasme yra sunku. Bet lengvas kelias yra ne mūsų kelias. Atlikinėdamas bausmę, lauksiu Aukščiausiojo Teismo sprendimo ir manau, kad čia nėra pabaiga, o Aukščiausiojo Teismo sprendimas bus palankus“, – žurnalistams Klaipėdoje penktadienį sakė E. Masiulis.

Jis teigė, kad kasacinis skundas LAT dar nėra pateiktas. Pasak E. Masiulio, atsižvelgiant į tai, kad byla yra didelės apimties, skundo paruošimui reikės daugiau laiko. Nuteistasis anksčiau minėjo, kad planuoja LAT prašyti stabdyti jam skirtos laisvės atėmimo bausmės vykdymą iki kol kasacinis teismas priims galutinį sprendimą.

Anksčiau portalas lrt.lt skelbė, kad E. Masiulis jam teismo paskirtą laisvės atėmimo bausmę turėtų atlikti Kauno kalėjime, tačiau nuteistasis užsiminė gavęs žinių, jog gali būti išvežtas į Šiaulius. Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis teigė pats ketinęs nuvykti į įkalinimo įstaigą, kur atliktų laisvės atėmimo bausmę, tačiau sužinojo, kad, visų pirma, reikia prisistatyti į policiją.

„Aš pirmą kartą susiduriu su tokia situacija. Aš nežinau, aš nusiteikęs vykdyti viską taip, kaip pasakyta. Tiesa, norėjau pataupyti policijos kurą, sakiau, kad galiu ir pats prisistatyti ten, kur reikia, bet sako, kad tokia tvarka ir yra“, – sakė jis.

„Visa ši byla jau aštunti metai yra tokia su politikos prieskoniais“, – pridūrė E. Masiulis.

Į policiją atvykęs nuteistasis su savimi teigė pasiėmęs rūbus, kelias knygas.

E. Masiulis, paklaustas apie teismo sprendimą jį pripažinti kaltu dėl korupcinių nusikaltimų ir skirti laisvės atėmimo bausmę, kartojo esantis nustebęs. Buvęs politikas priminė, jog pirmos instancijos teismas visus kaltinamuosius buvo išteisintas.

„Pirmos instancijos teismas pilnai išteisino ir tame pačiame pastate esantis, vienu aukštu aukščiau kitas teismas priėmė priešingą sprendimą. Tai akivaizdu, kad teisinė sistema neveikia kaip šveicariškas laikrodis. Yra vertinimo klausimai. Dėl to ir yra Aukščiausiasis Teismas, kuris, mano galva, įvertins visas aplinkybes, įvertins, ar buvo tinkamai taikomi visi įstatymai ir tikimės, kad sprendimas mums bus palankus“, – komentavo jis.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimdoną Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį E. Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.