LAT gavo V. Gapšio skundą dėl Apeliacinio teismo sprendimo „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) penktadienį gavo pirmą kasacinį skundą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Jį pateikė už korupcines veikas nuteistas parlamentaras Vytautas Gapšys.

Vytautas Gapšys.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Vytautas Gapšys.<br>A.Ufarto (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gytis Pankūnas

2023-11-24 14:37

Kaip pranešė LAT, V. Gapšys prašoma panaikinti apeliacinės instancijos teismo nuosprendį ir palikti galioti pirmosios instancijos teismo išteisinamąjį nuosprendį.

„Kasaciniame skunde yra teikiamas ir prašymas stabdyti bausmės vykdymą“, – nurodoma LAT pranešime spaudai.

Pagal galiojantį teisinį reguliavimą, kasacinis skundas bus perduotas nagrinėti trijų teisėjų atrankos kolegijai. Atrankos etape patikrinama, ar kasacinis skundas arba prašymas atitinka įstatymo nustatytas priėmimo nagrinėti sąlygas ir pagrindus. Kasacinių skundų atrankos metu byla nėra sprendžiama iš esmės. Atranka vyksta rašytinio proceso forma.

Kaip nurodo LAT, atrankos kolegija, priėmusi kasacinį skundą nagrinėti, ta pačia nutartimi, esant savarankiškam prašymui, išsprendžia ir bausmės vykdymo stabdymo klausimą, iki byla bus išspręsta kasacinės instancijos teisme.

„Taigi, bausmės vykdymo stabdymo klausimas yra nagrinėjamas kartu su kasacinio skundo priėmimo klausimu. Tik nusprendus priimti skundą svarstoma, ar tikslinga ir ar yra pagrindas stabdyti bausmės vykdymą“, – tvirtinama LAT pranešime spaudai.

Anot LAT, paprastai bausmės vykdymas stabdomas išimtiniais atvejais. Skundų priėmimo klausimas išsprendžiamas per 1–3 savaites.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.