Karaliaus Mindaugo husarų batalione tarnybą pradeda 270 šauktinių

9 mėnesių nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą Lietuvos kariuomenės Karaliaus Mindaugo husarų batalione pradėjo 270 karių.

Šauktiniai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šauktiniai<br>G.Bitvinsko nuotr.
Šauktiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šauktiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šauktiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šauktiniai<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-27 22:21

Kaip praneša Lietuvos kariuomenė, daugiausia karių atvyko iš Panevėžio ir Šiaulių regionų. Taip pat Batalione tarnyba atlikti pasirinko 11 merginų ir keliolika jaunuolių grįžusių iš emigracijos.

Pažymėtina, kad dauguma pradedančių karių į tarnybą užsirašė savo noru arba patekę į šaukimo sąrašus pareiškė norą atlikti tarnybą pirmumo tvarka.

Tai vienas iš paskutiniųjų šiais metais karo prievolininkų pristatymas į tarnybos vietas Lietuvos kariuomenėje.

Šiuo metu 9 mėnesių trukmės NPPKT atliekama kariniuose vienetuose pagal Lietuvos kariuomenės vado patvirtintas programas.

Tarnybos metu jauniesiems kariams bus privalomi trijų mėnesių baziniai kario kursai, kuriuose jie įgis svarbiausių taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, pirmosios medicinos pagalbos žinių, išmoks naudotis ginklais bei jiems bus suformuoti kiti – kariui būtini – pradiniai įgūdžiai.

Po bazinio kario kurso jaunieji kariai bus paskirstyti pagal specialybes ir treniruosis veikti padalinio sudėtyje. Įveikę privalomosios tarnybos reikalavimus kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą arba bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės rezervą ir periodiškai šaukiami atnaujinti karinių įgūdžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.