W. Tomaszewskis ketina vesti LLRA-KŠS sąrašą Seimo rinkimuose: į prezidentus greičiausiai nekandidatuos

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) pirmininkas Waldemaras Tomaszewskis teigia esąs pasiryžęs vesti partijos sąrašą ateinančių metų Seimo rinkimuose. Tuo metu, prezidento rinkimuose, nepaisant partiečių raginimų, politikas svarsto nedalyvauti.

W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
W.Tomaszewskis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė

Nov 27, 2023, 12:53 PM

„Aš esu raginamas dalyvauti prezidento rinkimuose partijos Vyriausiosios tarybos narių, partijos eilinių narių. Susitikimose su rinkėjais, o tokių tik šį rudenį turėjau keliasdešimt, taip pat esu raginamas dalyvauti prezidento rinkimuose. Partija šiuo klausimu priims sprendimą po Naujųjų metų“, – Eltai perduotame komentare sakė ne kartą savo jėgas prezidento rinkimuose jau išbandęs W. Tomaszewskis.

Politikas neatmeta, kad 2024 m. vyksiančiuose prezidento rinkimuose nedalyvaus, mat, akcentuoja europarlamentaras, jo vedama partija ankstesniuose rinkimuose pasiekė visus išsikeltus uždavinius.

„Neatmetu varianto, kad nedalyvausiu prezidento rinkimuose, kadangi: rinkimuose 2009, 2014 ir 2019 metais buvo pasiekti visi iškelti partijos tikslai. Užtikrintas ir vienareikšmis rinkimų laimėjimas (tame tarpe su išrinktais Prezidentais D. Grybauskaitė ir G. Nausėda) Vilniaus, Šalčininkų ir Visagino savivaldybėse, o taip pat keliasdešimtyje rinkimų apylinkių: Trakų, Švenčionių, Širvintų, Ignalinos, Zarasų rajonų bei Vilniaus miesto“, – sako LLRA-KŠS pirmininkas.

W. Tomaszewskis taip pat pažymi, kad dabartinio prezidento Gitano Nausėdos vykdoma šeimos, vertybių ir socialinė politika yra artima ir LLRA-KŠS.

Visgi politikas pabrėžia ketinantis vesti LLRA-KŠS sąrašą artėjančiuose Seimo rinkimuose. Tuo metu rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) W. Tomaszewskis greičiausiai nedalyvaus.

„Galutinis sprendimas dėl mūsų sąrašo į Europos Parlamentą bus priimtas kovo mėnesį. Asmeniškai aš, greičiausiai, nedalyvausiu EP rinkimuose. Po 2020 metų Seimo rinkimų, kada partija turėjo sunkumų dėl sprendimo kas ves mūsų sąrašą, esu pasiryžęs vesti mūsų partijos sąrašą 2024 metų Seimo rinkimuose“, – informavo W. Tomaszewskis.

2019 m. prezidento rinkimuose dalyvavęs W. Tomaszewskis pirmajame rinkimų ture sulaukė 3,96 proc. palaikymo nuo rinkimuose dalyvavusių rinkėjų. Į antrąjį rinkimų turą pateko dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė ir rinkimus laimėjęs prezidentas Gitanas Nausėda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.