J. Razma: apkaltą V. Gapšiui norima organizuoti sulaukus LAT sprendimo

Seimo vicepirmininkas Jurgis Razma teigia, kad dėl apkaltos „MG Baltic“ byloje nuteistam Vytautui Gapšiui norima apsispręsti po to, kai bus gautas Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimas, ar tenkinti parlamentaro prašymą stabdyti jam skirtos įkalinimo bausmės vykdymą. Visgi politikas pabrėžia, kad apkaltą parlamentarui siekiama suorganizuoti dar iki šios Seimo sesijos pabaigos.

Jurgis Razma.<br>V.Skaraičio nuotr.
Jurgis Razma.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 1:27 PM, atnaujinta Nov 28, 2023, 1:34 PM

„Lietuvos Aukščiausiajam Teismui pateiktas Vytauto Gapšio kreipimasis, prašant stabdyti Apeliacinio Teismo nuosprendį. Kiek aš domėjausi, Aukščiausiojo Teismo sprendimai tokiais klausimais turėtų būti gana greiti“, – Eltai teigė J. Razma.

„Bet jeigu vis dėlto užsitęstų Aukščiausiojo Teismo atsakymas, tai aš neatmetu, kad vis dėlto mes Seime turėtume vienaip ar kitaip apsispręsti dėl apkaltos“, – pridūrė jis.

Politikas neslepia, jog apkaltą V. Gapšiui norima suorganizuoti dar iki Seimo rudens sesijos pabaigos.

„Mes galime palaukti dar savaitę, kitą, bet turbūt ne daugiau. Turbūt gruodžio mėnesį, kol dar Seimas susirinkęs, greičiausiai, turėsime spręsti“, – sakė J. Razma.

„Iš tiesų nesinorėtų vien dėl tokių klausimų sausio mėnesį šaukti neeilinę sesiją, tai tikėsimės, kad Aukščiausiais Teismas neužtruks su atsakymu“, – pažymėjo Seimo vicepirmininkas.

J. Razma taip pat atkreipia dėmesį, kad Seimui nereikės kreiptis į Konstitucinį Teismą išaiškinimo dėl apkaltos V. Gapšiui.

„Viskas sprendžiama per vieną dieną, įvyksta tam tikras procesas, jis yra statute aprašytas: klausimai, pasisakymai ir slaptas balsavimas“, – paaiškino politikas, pridurdamas, kad reikia 85 parlamentarų balsų, jog mandatas parlamentarui būtų panaikintas.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) penktadienį gavo pirmą kasacinį skundą vadinamojoje „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje. Jį pateikė už korupcines veikas nuteistas parlamentaras Vytautas Gapšys.

Anot LAT, paprastai bausmės vykdymas stabdomas išimtiniais atvejais. Skundų priėmimo klausimas išsprendžiamas per 1–3 savaites.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas šią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirta 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui V. Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.