Po lrytas.lt publikacijos – P. Auštrevičiaus laiškas bendražygiams: papiktinę kolegų žodžiai verčia imtis veiksmų

Po portalo lrytas.lt publikacijos apie kai kurių Liberalų sąjūdžio narių abejones, ar verta kelti kandidatą kitąmet vyksiančiuose prezidento rinkimuose, europarlamentaras Petras Auštrevičius bendražygiams išplatino laišką, kuriame nurodė, kad dalyvauti partijai šiuose rinkimuose yra būtina, o jei Viktorija Čmilytė-Nielsen nesutiks, savo kandidatūrą kels jis pats.

Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>European Union 2022
Petras Auštrevičius.<br>European Union 2022
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>M.Pata
Petras Auštrevičius.<br>M.Pata
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Petras Auštrevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 12:54 PM, atnaujinta Nov 28, 2023, 1:03 PM

„Nuomonių įvairovė yra suprantamas dalykas, bet skaitydamas „Likus kelioms valandoms iki lemiamo liberalų sprendimo – kandus V. Pranckiečio pareiškimas dėl V. Čmilytės-Nielsen“ straipsnį matau esminių kontraversijų“, – feisbuke reaguodamas į lrytas.lt publikaciją rašė P.Auštrevičius.

Jis įraše paviešino ir bendražygiams antradienį išsiųstą laišką:

„Sveiki, bendraminčiai,

Artimiausi metai bus pilni politinės kovos ir svarbių įvykių. Nepaisant pastarojo laiko naujienų, negalime leisti būti veikiami nusivylimo ir netikrumo. Dalyvauti politinėje kovoje ir konkuruoti rinkimuose yra pirminis politinės partijos uždavinys.

Esu tikras, kad artėjantys Lietuvos prezidento rinkimai reikalauja ir Liberalų sąjūdžio atstovavimo ir tiesioginio dalyvavimo. Turime ir gerą kandidatą – Viktoriją, kurios viešas matomumas, asmeninės savybės ir kompetencija yra svarbios kampanijai. Vargu ar kaip partija turime kitą pasirinkimą.

Jeigu dėl vienų ar kitų priežasčių Viktorija pasirinks kitokį sprendimą, esu pasirengęs teikti savo kandidatūrą.

Dėkoju už pareikštą pasitikėjimą Elektrėnų skyriui ir patvirtinu rimtą pasirengimą kampanijai.“

Kaip rašė portalas lrytas.lt, Apeliacinio teismo sprendimas ir šimtatūkstantinė bauda Liberalų sąjūdį pastatė į keblią situaciją.

Partijos valdyba antradienį spręs, ar patyrus tokį finansinį nuostolį ir vėl į paviršių iškilus prastam reputaciniam šleifui verta varžytis brangiai atsieisiančiuose prezidento rinkimuose, o gal geriau pasitaupyti parlamento rinkimams.

Seime šiuo metu besidarbuojančių Liberalų sąjūdžio atstovų nuomonės išsiskiria. Vieni sako, kad rinkimuose dalyvauti privalu, kiti – sąlygos tam nepalankios.

Didelio entuziazmo dėl prezidento rinkimų nerodo ir partijos skyriai – į klausimą, ar verta juose dalyvauti, atsakymus apskritai pateikė mažiau nei trečdalis.

Vienas tokių neigiamai nusiteikusių skyrių – Kauno rajono.

Jo atstovas, Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime narys Viktoras Pranckietis rėžė be užuolankų – ryškaus kandidato, kuris galėtų rimtai pasivaržyti dėl prezidento posto, partijoje nematyti, todėl ir dalyvauti tik dėl dalyvavimo prasmės nėra.

„Aš manau, kad būkime realistai ir vieną kartą gal pagalvokime apie galimybes. Jeigu tos galimybės yra tokios, tada gal... Juo labiau, kad eina I.Šimonytė. Yra dvi partijos iš valdančiųjų“, – sakė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.