Mirė savo kraštui nusipelnęs kunigas K. Skučas: skelbia, kada ir kur žmonės galės atsisveikinti

Lapkričio 29 d. netekome garsaus Prienų krašto šviesuolio, dvasinio vadovo, Veiverių Rimorystės muziejaus įkūrėjo, Lietuvos kaimo spindulio, Prienų garbės piliečio Kazimiero Skučo, skelbia Prienų rajono savivaldybė.

Lapkričio 29 d. netekome garsaus Prienų krašto šviesuolio, dvasinio vadovo, Veiverių Rimorystės muziejaus įkūrėjo, Lietuvos kaimo spindulio, Prienų garbės piliečio Kazimiero Skučo.<br> Prienų rajono savivaldybės nuotr.
Lapkričio 29 d. netekome garsaus Prienų krašto šviesuolio, dvasinio vadovo, Veiverių Rimorystės muziejaus įkūrėjo, Lietuvos kaimo spindulio, Prienų garbės piliečio Kazimiero Skučo.<br> Prienų rajono savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-29 15:51

Kazimieras Skučas gimė 1934 metais balandžio 10 dieną Veiveriuose. Nuo vaikystės puoselėjo svajonę tapti kunigu, o 1965 metais buvo įšventintas į kunigus. Pirmąjį paskyrimą gavo į Kėdainius, vėliau dvejus metus tarnavo tikintiesiems Prienuose, trylika – kitose Lietuvos parapijose. Ilgiausiai tarnavo savo gimtųjų Veiverių ir Pažėrų tikintiesiems, o iš viso tarnystėje darbavosi daugiau nei penkiasdešimt metų. Klebonas pelnė žmonių meilę ir pagarbą savo nuoširdžiais pamokslais, asmeniniu pavyzdžiu.

Kunigas Kazimieras Skučas visą gyvenimą puoselėjo meilę žirgams ir rimoriaus amatui. Laisvalaikį jis mielai leisdavo gamindamas brikas, važius, siūdamas kamanas, pakinktus. 2006 m. Veiverių bažnyčiai priklausančiame kluone buvo atidarytas Rimorystės muziejus. 2021 m., kunigo giminaitei finansavus naujojo muziejaus pastato statybą ir į jį perkėlus turtingą ekspoziciją, Rimorystės muziejui buvo suteiktas jo įkūrėjo ir puoselėtojo Kazimiero Skučo vardas. Tai tapo reikšmingu įvykiu ne tik Veiveriuose, Prienų rajone, bet ir visoje Lietuvoje.

Kilni klebono misija ir darbai savo kraštui bei jo žmonėms buvo įvertinti dar 2007-aisiais, kada jis buvo išrinktas vienu Lietuvos šviesuolių, o 2008 metais tapo konkurso „Lietuvos kaimo spindulys“ laureatu. Už skleidžiamą tikėjimo, vilties ir meilės šviesą Kazmierui Skučui suteiktas Prienų miesto garbės piliečio vardas.

Sunkią netekties valandą meras Alvydas Vaicekauskas Savivaldybės ir savo vardu reiškia nuoširdžią užuojautą kunigo Kazimiero Skučo artimiesiems, Veiverių krašto žmonėms ir visai tikinčiųjų bendruomenei.

Kunigas Kazimieras Skučas pašarvotas Veiverių šv. Liudviko parapijos bažnyčioje. Atsisveikinimas trečiadienį ir ketvirtadienį. Šv. Mišios už velionį trečiadienį 17.00 val., ketvirtadienį 18.00 val. Laidojama penktadienį, gruodžio 1 d., 12.00 val., bažnyčios šventoriuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.