I. Šimonytė nemato kliūčių tolesniam koalicijos darbui: Liberalų sąjūdį pasivijo bauda už buvusių vadovų veiksmus

Premjerė Ingrida Šimonytė nemano, kad opozicija turi pagrindo kelti klausimą dėl nepasitikėjimo Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, kurios vadovaujamam Liberalų sąjūdžiui Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje skyrė baudą. Ministrė pirmininkė akcentuoja, kad dabartinė liberalų lyderė yra niekaip nesusijusi su jos pirmtakų veikla, todėl ir kliūčių tolimesniam valdančiosios koalicijos darbui, pasak jos, nekyla.

Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Gabrielius Landsbergis, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Ingrida Šimonytė, Viktorija Čmilytė-Nielsen<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-11-30 09:16

„Man atrodo, reikia labai nuoširdžiai įvertinti, kad nei Andrius Mazuronis nebuvo Darbo partijos pirmininkas minimais laikais, nei Viktorija Čmilytė-Nielsen nebuvo Liberalų sąjūdžio pirmininkė tuo metu. Niekur koalicijoje žmonės, kurie figūruoja šioje byloje, neveikia, nedalyvauja“, – „Žinių radijui“ teigė I. Šimonytė.

„Taip, partiją prisivijo bauda ir atsakomybė už buvusių vadovų veiksmus. Manau, kad tai buvo žinoma, kad šioje byloje kaltinimas taip pat ir Liberalų sąjūdis dėl buvusių vadovų veiksmų“, – pridūrė ji.

Todėl I. Šimonytė akcentuoja, kad koalicijoje jokių priekaištų Liberalų sąjūdžiui nėra.

„Nėra jokių įvykių koalicijos sutarties galiojimo laikotarpiu, dėl kurių mes galėtume reikšti kažkokius priekaištus Liberalų sąjūdžiui neskaidrumu“, – sakė ministrė pirmininkė.

Premjerė taip pat neslėpė pozityviai vertinanti Apeliacinio teismo sprendimą „MG Baltic“ byloje.

„Džiaugiuosi, kad Apeliacinis teismas įvertino situaciją taip, kaip man ji atrodė tuo metu“, – pabrėžė ji.

Apeliaciniam teismui pripažinus dvi parlamentines partijas kaltomis vadinamojoje „MG Baltic“ byloje, opozicijos atstovai praėjusią savaitę prakalbo apie būtinybę stabdyti Seimo darbą.

Opozicinės Seimo frakcijos ketina inicijuoti nepasitikėjimą Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen, kurios vadovaujamam Liberalų sąjūdžiui Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje skyrė baudą. Visgi, pasak Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos seniūnės Rasos Budbergytės, tokios procedūros būtų galima išvengti, jeigu V. Čmilytė-Nielsen nusišalintų nuo partijos pirmininkės pareigų.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Apeliacinis teismas „MG Baltic“ byloje Liberalų sąjūdžiui skyrė 376,6 tūkst. eurų siekiančią baudą, todėl viešoje erdvėje pradėta abejoti, ar partija turės užtektinai resursų sudalyvauti ir ateinančiais metais vykstančiuose rinkimuose.

Apeliacinis teismas praėjusią savaitę pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis. Teismas dėl korupcinių nusikaltimų kaltais pripažino buvusį koncerno „MG Baltic“ (dabar – „MG Grupė“) viceprezidentą Raimondą Kurlianskį, buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį, jiems atitinkamai skirtos 6 ir pusšeštų metų laisvės atėmimo bausmės.

Darbo partijos atstovui, Seimo nariui Vytautui Gapšiui teismas skyrė 4 su puse metų nelaisvės, o eksparlamantarams Šarūnui Gustainiui ir Gintarui Steponavičiui teismo sprendimu skirtos piniginės baudos.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis byloje – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos. Koncernas „MG Grupė“ jam skirtą 1,1 mln. eurų baudą jau sumokėjo.

Apeliacinio teismo sprendimas gali būti skundžiamas LAT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.