S. Skvernelis: M. Sinkevičiui reikėjo susilaikyti nuo kandidatavimo į LSA prezidento postą

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad teisėsaugos įtarimų sulaukusio Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus sprendimas stabdyti narystę partijoje yra natūralus žingsnis. Visgi politikas stebisi, kodėl neskaidriu tarybos nario veiklai skirtų lėšų įsisavinimu įtariamas politikas dar „čekučių“ skandalo įkarštyje kandidatavo į Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) prezidento pareigas.

 S. Skvernelis: M. Sinkevičiui reikėjo susilaikyti nuo kandidatavimo į LSA prezidento postą.<br> Lrytas.lt koliažas
 S. Skvernelis: M. Sinkevičiui reikėjo susilaikyti nuo kandidatavimo į LSA prezidento postą.<br> Lrytas.lt koliažas
Mindaugas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Mindaugas Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
Saulius Skvernelis<br>T.Bauro nuotr.
S. Skvernelis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
S. Skvernelis<br>M. Morkevičiaus (ELTA) nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
Saulius Skvernelis<br>V.Skaraičio nuotr.
S. Skvernelis<br>O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
S. Skvernelis<br>O. Gurevičiaus (ELTA) nuotr.
M.Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
M.Sinkevičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 9:49 AM

„Visgi tai yra neeilinė pavardė ir dėl tokio įtarimo pareiškimo kilo rezonansas. Tai M. Sinkevičiaus pozicija yra natūrali – stabdymas narystės politinėje partijoje“, – „Žinių radijui“ teigė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas.

Tuo metu vertindamas politiko sprendimą laikinai stabdyti prezidentavimą Lietuvos savivaldybių asociacijoje, S. Skvernelis atrodo keista, kad į „čekučių“ skandalą įsipainiojęs M. Sinkevičius apskirtai pretendavo į šias pareigas.

„Jis tikrai užima labai svarbią poziciją Lietuvos savivaldybių asociacijoje, tai keista, kad dalyvavo rinkimuose, kai buvo dar tų neatsakytų klausimų. Tai tyrimai buvo pradėti, jie nebuvo pabaigti, galbūt reikėjo susilaikyti nuo kandidatavimo. Bet čia jau kiekvienas sprendžia individualiai“, – sakė jis.

Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininkas taip pat vylėsi, kad dėl „čekučių“ skandalo pradėtų ikiteisminių tyrimų aktyvioji fazė nesutaps su netrukus prasidėsiančiomis rinkiminėmis kampanijomis.

„Kuo tai pasibaigs? Nesinorėtų, kad tai pasibaigtų tokiais procesais, kada aktyvioji ikiteisminio tyrimo dalis sutampa su rinkiminių kampanijų dalimi. (...) Aš norėčiau tikėti, kad gal tokių sutapimų bus mažiau šiuo metu“, – akcentavo jis.

Ketvirtadienį prokuratūra pranešė, kad ikiteisminiame tyrime dėl galimai neteisėtai pasisavintų tarybos nario veiklai skirtų lėšų pareikšti įtarimai Jonavos merui M. Sinkevičiui.

Atliekant tyrimą buvo gauti duomenys apie tai, kad 2019–2023 m. laikotarpiu už kanceliarines lėšas M. Sinkevičius galimai įsigydavo asmeniniam naudojimui skirtą turtą bei apmokėdavo sutuoktinės naudojamo mobilaus ryšio telefono išlaidas. Taip pat gauta duomenų, kad Jonavos rajono savivaldybės administracijai buvo pateikiami galimai suklastoti išlaidas pagrindžiantys finansiniai dokumentai.

Skaičiuojama, kad M. Sinkevičiui neteisėtai buvo išmokėta daugiau kaip 1,5 tūkst. eurų savivaldybės biudžeto lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.